close
Logo

16 Feb 2020

Miljö | Skåne | Rekrytering

EkoBalans – Utvecklingsingenjör

Var med och fixa kretsloppet på ett miljöteknikbolag i absolut framkant!

EkoBalans är ett miljöteknikbolag med visionen att tillsammans med våra kunder sluta kretsloppen för växtnäring och skapa hållbart förbättrad lönsamhet på kort och lång sikt. Med våra anläggningar för återvinning och förädling av växtnäring hjälper vi avloppsreningsverk, biogasanläggningar, jordbruk och livsmedelsindustrier att få ut det maximala värdet av sina restprodukter och samtidigt bidra till ett hållbart samhällsbygge.

Våra anläggningar och systemlösningar har varit under utveckling och testning under många år och vi har nu kommit till fasen där det är dags att skapa långsiktiga och djupa relationer med kunder. Samtidigt fortsätter vi utveckla våra lösningar och processer for att hela tiden ligga i framkant inom hållbarhet och lönsamhet för våra kunder. Det är här du kommer in i bilden.

Om rollen

Vi söker dig som vill bli en del av ett snabbväxande företag inom en framtidsbransch som gör en verklig och direkt skillnad för miljön. Både våra kunders närmiljö samt för samhället i stort. Du blir en del av ett växande team, där din insats blir tydlig och avgörande. Du kommer till vårt bolag i en spännande fas med solida planer för en snar och kraftigt ökande tillväxt. Var med i starten av denna resa!

Vi söker nu en utvecklingsingenjör som ska arbeta med vidareutveckling av våra processer och lösningar i nära samarbete med utvecklingschef, process- och teknikansvariga och kunder, delta i projektledning av installationer, ge understöd i säljprocesser och delta i utformning av strategier.

I rollen ingår i huvudsak arbete på vårt kontor i Lund. Det förekommer en del arbete hos kunder och partners på annan ort, samt deltagande i seminarier och mässor, nationellt såväl som internationellt. Du är på resande fot ca 2-3 dagar/månaden. Du rapporterar till VD.

Om dig

Du är lämpligen kemiingenjör eller motsvarande med erfarenhet av arbete med våta flöden inom t ex livsmedelsindustrin, reningsanläggning, biogasanläggning eller läkemedelsindustrin.

I den här rollen arbetar du med utvecklande av våra processer och lösningar samt därtill kopplade sammanställningar, rapporter och analyser. Du behöver ha en stark analytisk ådra samt en förmåga att omsätta det du finner i dina analyser till konkret handling. Det är meriterande om du har labbvana.

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som är driven, motiverad av utveckling, bra på att få saker gjorda, samt vill arbeta med ett team som brinner för att lyfta detta företag till nästa nivå.

Om EkoBalans

EkoBalans levererar lösningar för återvinning av växtnäring och hållbar hantering av restflöden från reningsverk, biogasanläggningar, livsmedelsindustri och jordbruk.

Restflödena förädlas till högkvalitativa gödselmedel och jordförbättringsprodukter.

EkoBalans vision är att samhällets organiska restflöden nyttjas hållbart med fullbordade kretslopp för växtnäringsämnen som kväve och fosfor.

EkoBalans är ett miljöteknikföretag från Lund som har sitt ursprung ur forskning vid Lunds universitet. Bolaget grundades 2008 av Gunnar Thelin som tidigare forskat på växters näringsförsörjning, näringsbalanser i skogsbruk och återföring av aska till skog. Det var under sin tid som forskare som Gunnar noterade och irriterades över att vårt samhälle slösar på värdefulla naturresurser. Detta var startskottet för EkoBalans. Bolaget har en stark och långsiktig ägare i en privatägd investmentkoncern. EkoBalans har redan tilldelats ett antal utmärkelser, såsom varit med listan över top 25 Nordic Cleantech Startups såvål som på senare år erhållit Region Skånes miljöpris. EkoBalans har sedan kort tid ny ledning för att ta bolagets viktiga steg ut på marknaden.

För att skicka din ansökan

EkoBalans samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Johanna Ohm på 070-165 31 65 eller johanna.ohm@academicsearch.se eller Seniorkonsult Per Malmberg på 070- 165 31 00 eller per.malmberg@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast den 27/2. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

*M

Johanna Ohm - johanna.ohm@academicsearch.se

Apply now