dots

Därför är en interimskonsult en bra investering för er verksamhet

När förändring inom verksamheter sker är tid dyrbart. Oavsett om er verksamhet står inför förändring kopplat till tillväxt, förändrad marknad eller personalförändringar, så som föräldraledigheter eller uppsägningar, är det kostsamt för verksamheten att inte snabbt kunna fylla på med rätt kompetens.

Vi på Academic Search International har sedan 1991 hjälpt stora internationella företag som mindre expansiva företag att när dessa situationer uppstår, stärka verksamheten både under längre och kortare perioder, genom att ta in en tillfällig interimskonsult.

Vid vilka tillfällen & vad är fördelarna?

Vid förändring – Behov av förstärkning sett till både kompetens och resurser finns men ni är osäkra på hur länge det behövs eller om ni har möjlighet att anställa. Våra konsulter är öppna för både längre och kortare uppdrag.

Vid tillväxt – Ni växer och vill inte förlora momentum – rekryteringsprocesser kräver sin tid och dessutom har de flesta ett par månaders uppsägningstid att ta hänsyn till.

Vid vakans – En ordinarie spelare i ert lag har valt att gå vidare i karriären eller är tillfälligt frånvarande. Genom att ta in en interimskonsult säkerställer ni en trygg överlämning och minimera risken att stressa sig igenom en rekryteringsprocess. Och viktigast av allt, att ni inte tynger och belastar er befintliga personal!

Vid innovation/nytt affärsområde – Ni behöver få nya perspektiv, de allra flesta konsulter som vi har i vårt nätverk har gedigen erfarenhet och varit på många olika företag och kan därmed bidra till er utveckling och effektivitet. Ta in en konsult när ni vill prova ett nytt spår och se om det fungerar. När ni vet börjar ni anställa fler.

Vid kompetensutveckling – Interimskonsulter tenderar även att utveckla befintlig personal även om de är hos er under en begränsad tid. Ni bestämmer tiden och samtidigt investerar ni i kompetensförsörjning internt.

Skulle din verksamhet ställas inför en sådan situation så berättar vi gärna om hur ett sådant samarbete ser ut! (Ingen kostnad överhuvudtaget innan dess att ni har en konsult på plats hos er).

 

Hör av er till Emilia Bergström  +46 73 255 55 49, Anders Lindberg +46 76 031 17 98 eller Emmy Olsson +46 73 650 31 55 om du har några frågor eller funderingar på hur vi kan hjälpa er!

Emilia Bergström
dots

Fler nyheter

Se alla