dots

Service- och Eftermarknadschef

Är du en affärsdriven person med stark ledarskapsförmåga? Har du erfarenhet av service och eftermarknad till såväl befintliga som nya kunder? Söker du efter en intressant och utvecklande tjänst i ett av Skandinaviens mest erfarna företag i sin bransch? Då ska du läsa vidare!

Rent vatten, porlande friskt ur kranen – klimatsmart och hälsosamt! Ett vattenverk eller reningsverk är en samhällskritisk infrastruktur som säkerställer vår viktigaste naturtillgång – rent vatten. Biogas är ett förnybart bränsle och en viktig pusselbit i den globala omställningen till en hållbar och klimatneutral energiförsörjning. Puracs långa erfarenhet av att utforma och anlägga anläggningar inom vattenrening, avlopp och biogas möter en stor efterfrågan. Hos Purac blir du som Service- och Eftermarknadschef en viktig nyckelperson för att vidareutveckla verksamheten. Du är med och skapar något som är av stort värde för både kunder och samhälle.

Om rollen

Som Service- och Eftermarknadschef hos Purac blir du ansvarig för reservdelsförsäljning, serviceavtal samt servicearbeten inom eftermarknadssegmentet. Du blir även säljansvarig för mindre entreprenader och har ett projekt- och kundansvar för ramavtalen inom din avdelning. Du ansvarar för att projekten genomförs enligt kontraktuella, kommersiella och ekonomiska ramar. Projekten kommer huvudsakligen från egen försäljning samt serviceavtal, sålda i andra entreprenader. Du och din avdelning kommer även att spela en viktig roll vid hantering av garantiärenden i genomförda projekt inom andra delar av Purac.

I din roll har du personalansvar för Säljare, Servicemontörer/Svetsare, Ledande montörer och Projektingenjörer som tillhör avdelning eftermarknad och är dedikerad regionen. Du är ansvarig för beslut i tekniska, kommersiella och ekonomiska frågor samt för sälj- och anbudsarbete i vunna och tilldelade projekt.

Du kommer att utgå ifrån Puracs kontor i Kalmar och rapporterar till Chefen över Puracs regionverksamhet. Resor kan förekomma i Sverige och Norge upp mot 50 dagar/år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Sälj- och anbudsarbete av i huvudsak eftermarknadsentreprenader, reservdelar samt serviceavtal, maskinentreprenader, mindre TE, ramavtal och serviceuppdrag

• Nykundsbearbetning både vad gäller reservdelar & service

• Utveckling av affär hos befintliga kunder

• Utveckla erbjudandet från eftermarknadsavdelningen

• Utveckla och genomföra för service och eftermarknadsavdelningens fortsatta expansion

• Ansvara för utveckling och optimering av samarbete med övriga Purac organisation

• Ansvar för Sälj- och kostnadsbudget

• Leda och driva service- och eftermarknadsorganisationen

• Delaktig i Puracs regionledningsgrupp

• Ramavtalsansvarig för alla eftermarknadskontrakt på Purac AB

• Ansvara för inköp och upphandlingar samt delta i kontraktsförhandlingar

• Att vara delaktig i det löpande arbetet med att utveckla ledningssystemet

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha social förmåga och goda ledaregenskaper. Vi tror att du har flera års erfarenhet av sälj, service och anbudsarbete inom entreprenadbranschen. Du har antingen en teknisk utbildning på högskolenivå eller så har du på annat sätt förvärvat likvärdiga kunskaper. Du är väl insatt i kontraktsjuridik med allt vad det innebär. Du har även koll på ekonomi, tidsplanering samt uppföljning i affärssystem.

Vad kan Purac erbjuda dig?

Purac erbjuder dig att få möjligheten att arbeta med en livsnödvändig infrastruktur i en koncern som är en av branschens mest meriterade och ligger i framkant. Det är en organisation med många möjligheter, korta beslutsvägar och såväl strategiskt som operativt ansvar att driva sitt eget och avdelningens arbete framåt. För rätt person finns det många möjligheter att bli en del i Puracs förändringsresa.

Din ansökan

Purac samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Marcus Kleine +46 (0)736 50 31 77, marcus.kleine@academicsearch.se eller Researcher Johanna Ohm på +46 (0)701 65 31 65, johanna.ohm@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om Purac

Purac AB är ett privatägt, svenskt bolag med huvudkontor i Lund och med kontor i Kungsbacka, Stockholm, Kalmar, Oslo och på Sri-Lanka. Purac är ett miljöteknikbolag med ledande kompetens på att designa, utveckla och uppföra anläggningar och processer inom renvatten, biogas och avloppsrening. Tillsammans med våra kunder skapar vi hållbara lösningar för framtiden inom vattenrening, avloppshantering och biogasproduktion. www.purac.se.

Service- och Eftermarknadschef

Fler lediga tjänster

Se alla