dots

Rscued – COO

Har du tidigare erfarenheter från en producerande verksamhet inom livsmedelsindustrin? Är du strukturerad och drivs av att arbeta med ständiga förbättringar i allt ifrån produktion till ekonomi och personal? Gillar du helt enkelt att ha många äpplen i luften? Då finns det en stor chans att vi har en fantastiskt rolig utmaning för dig! Förutsatt att du delar visionen om att minska fruktsvinnet genom att skapa produkter som är yummy både för munnen och planeten såklart.

40 % av all frukt som odlas slängs. Det är sjukt! Rscued har sedan 2015 arbetat och brunnit för att minska matsvinnet. Av räddad frukt och grönsaker tillverkar de juice, smoothies, lemonader och chips, hummus m.m. Smakerna varieras efter säsong och vad som kommer in. När de räddat vad de kan fyller de på med frukt från sina frukträddar-kompisar. Det lilla som blir över komposteras och blir till vegansk blomjord. Så att nya frukter och grönsaker kan växa.

På tal om att växa, Rscued fortsätter att växa (ca 30 % upp hittills i år) och behöver förstärkning för att förverkliga drömmen om ytterligare tillväxt. Det är här du kommer in i bilden!

Arbetsbeskrivning

Rollen som COO innebär totalansvar för all operativ produktion i Sverige. Det innefattar såväl egen som extern produktion. Som COO ansvarar du för att företagets samtliga produkter levereras i enlighet med företagets verksamhetsmål, ekonomiska mål och effektivitetsmål, både på kort och lång sikt. Människorna runt dig är företagets viktigaste resurs och det är ditt ansvar att de mår bra och presterar på topp.

I din roll ansvarar du även för den strategiska inriktningen avseende produktion, frukträddning och distribution, med syfte att skapa en optimal värdekedja. Du ansvarar också för att hitta ”best practice” och etablera enhetliga och effektiva arbetssätt i den svenska verksamheten som på sikt går att skala internationellt.

Rollen innefattar övergripande ansvar för:

 • personalplanering, personaluppföljning och personalresurser
 • arbetsmiljön i produktion, expedition och logistik
 • att leverantörsavtal är uppdaterade och förmånliga samt att de dokumenteras och förvaras på rätt sätt
 • att löpande konkurrensutsätta leverantörer och förhandla pris
 • att inköpsfunktionen av råvaror och förbrukningsmaterial till produktion och lager fungerar
 • att produktionsplaneringen är optimerad och kostnadseffektiv
 • att tillverkning hos extern part utförs i linje med avtal samt att den är effektiv och lönsam
 • att uppnå företagets uppsatta produktions- och effektivitetsmål samt att löpande se över och optimera verksamhetens kostnader
 • sourcing av räddad råvara, upprätthålla kontakt med viktiga räddnings-partners samt etablera nya kontakter
 • att lagret kontinuerligt förbättras inom säkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnad
 • att förbättra och upprätthålla kvalitén i produktionen i enlighet med gällande livsmedelslagar
 • produktionens arbetsmiljö, att lagar och regler följs samt att nödvändig dokumentation finns på plats

Placering för tjänsten är Frukträddarfabriken i Helsingborg och resor i tjänsten kan förekomma om ca 10 dagar/år. Du ingår i Rscueds ledningsgrupp och rapporterar till VD och styrelse.

Din profil

Vi söker dig som är affärsmässig, förbättringsdriven och målinriktad. Du har ett tydligt och inkluderande ledarskap samt hög social kompetens. Du är en kommunikativ problemlösare som tycker om att planera och strukturera. Vidare har du en stark inre motor och får saker att hända. Du får gärna ha en kommersiell ådra men behöver inte vara ännu en idéspruta i detta entreprenöriella gäng.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • Goda branschkunskaper inom livsmedelsindustrin
 • Erfarenhet från att arbeta med producerande verksamhet
 • Erfarenhet av förändringsarbete
 • Erfarenhet av produktionsprocesser, ständiga förbättringar och LEAN
 • Vana av att leda andra människor

Ansökan

Rekryteringsprocessen sker i samarbete med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Nicolai Gyllström via nicolai.gyllstrom@academicsearch.se eller Senior Researcher Johanna Ohm via johanna.ohm@academicsearch.se

Om Rscued

Rscued är företaget från Helsingborg som sedan 2015 arbetar med och brinner för att minska matsvinnet. I sin frukträddar-fabrik räddade man förra året 439 ton frukt och grönt från att slängas. Av allt det fina tillverkar man juice, lemonader, shots, chips och en massa annat gott. www.rscued.se

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Rscued – COO

Fler lediga tjänster

Se alla