dots

Purac – Seniora Projektledare

Har du erfarenhet av att projektleda entreprenader och maskinleveranser samt en bakgrund inom VA-branschen, processindustri eller liknande verksamhet kopplad till vattenrening? Söker du efter en intressant och utvecklande tjänst i ett av Skandinaviens mest erfarna företag i sin bransch? Då kan detta vara rätt utmaning för dig!

Rent vatten, porlande friskt ur kranen – klimatsmart och hälsosamt! Ett vattenverk eller reningsverk är en viktig infrastruktursatsning som säkerställer vår viktigaste naturtillgång – rent vatten. Biogas är ett förnybart bränsle och en viktig pusselbit i den globala omställningen till en hållbar och klimatneutral energiförsörjning. Puracs lösningar inom vattenrening, avlopp och biogas designas av Purac och våra samarbetsparteners, metoderna, teknikerna och möter en stor efterfrågan. Hos Purac blir du en viktig del i att bygga något som gör skillnad, du är med och skapar något som är av stort värde för både kunder och samhälle.

Om rollen

I rollen som Senior Projektledare ansvarar du för Puracs större entreprenader och leveranser som består av total-, utförande- samt partneringentreprenader med ett ordervärde omkring 100-200 MSEK, lokaliserat i Sverige och Norge. Projekten kan både vara nybyggnationer som utbyggnader av befintliga processanläggningar inom Puracs olika segment VA och Biogas. Ditt övergripande ansvar är att säkerställa att projekt genomförs i enlighet med de kontraktuella, kommersiella och ekonomiska ramar som beslutats i linje med Puracs ledningssystem och policys. Du kommer att ansvara för projekten genom hela processen, från vunnet anbud och kontrakt-start till dess att garantitiden löper ut.

Genomgående i projektet planerar, leder och styr du hela projektorganisationen inom ramen för projektets målsättningar. Du ansvarar för kontinuerlig projektuppföljning med bland annat tidplan, ekonomi och prestanda. Som projektledare ansvarar du även för att projektet följer krav och förordningar som råder bl.a. gällande kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Inför driftsättning av ett anläggningsprojekt är du som Projektledare involverad i planering och uppföljning av driftsprövningar och prestandagarantier innan anläggningen lämnas över till kund. Genom hela projektets gång representerar du Purac med ansvar för merförsäljning till vår kund samt dialog mot berörda entreprenörer.

Uppdraget för Projektledaren innebär hög närvaro hos kunden, framför allt under montagefasen av projektet. Då projekten är komplexa kommer du bli involverad i diskussioner kring kontrakt, teknik, arbetsmiljö, tidplaner etc.

Tänkbara placeringsorter för tjänsten är Stockholm, Kungsbacka eller huvudkontoret i Lund. Resor förekommer i tjänsten, uppskattningsvis cirka 30 dagar/år.

Beroende på placeringsort kommer du att rapportera antingen till Chef rojektledning Stora projekt Kalmar/Stockholm/Norr eller Chef projektledning Stora projekt Lund/Kungsbacka.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Senior Projektledare ser vi att du har minst 8-10 års erfarenhet av att driva stora entreprenadsprojekt eller maskinleveranser med likställd omfattning som tidigare presenterats. Du har mest sannolikt erfarenhet att driva projekt inom VA-branschen, industri, energi eller andra anläggningar med komplexa installationer mot externa uppdragsbeställare. Tjänsten kräver att du besitter djup kunskap inom projektledning, förhandling och entreprenadjuridik såsom AB/ABT, ABA 99, NS, Orgalime m.fl. Erfarenhet av partneringprojekt samt IPMA/PMI (certifierad projektledare) är starka mervärden.

Som Senior Projektledare förutsätter vi att du har driv och mycket goda ledarskapserfarenheter med förmåga att skapa långvariga relationer samt högpresterande projektgrupper. Du är van vid att hantera svåra förhandlingar med både kund och leverantör och drivs att utveckla affären i projektet mot både hög lönsamhet och en nöjd kund. Då internationella kontaktytor förekommer i arbetet har du en god förmåga att uttrycka dig väl, både muntligt som skriftligt, i svenska och engelska. Då resor förekommer i rollen är krav om körkort obligatoriskt.

Din ansökan

Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Urval kan komma att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart du får möjlighet.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Senior Consultant Marcus Kleine, marcus.kleine@academicsearch.se eller Senior Researcher Johanna Ohm, johanna.ohm@academicsearch.se.

Mer om Purac

Purac AB är en privatägd svensk koncern som erbjuder entreprenader och service för vattenrening och biogasproduktion där miljön är i fokus. Vi är ett ledande företag inom vårt område och etablerade i Skandinavien och Asien. Hittills har vi genomfört mer än 4000 entreprenader i 70 länder över hela världen. Vårt huvudkontor finns i Lund. Läs gärna mer om oss på www.purac.se

Purac – Seniora Projektledare

Fler lediga tjänster

Se alla