dots

Purac – Director Project Department

Vi söker nu efter en Director Project Department (Avdelningschef för Stora Projekt) med stor möjlighet att påverka och bli en del av ett framgångsrikt och välkänt miljöteknikföretag med engagerade och positiva kollegor!

Som Director Project Department på Purac utvecklar och driver du tillsammans med din avdelning bolagets största och mest komplexa projekt som bidrar till företagets lönsamhet och långsiktiga tillväxt på marknaden.

I ett familjärt, kunskapstungt bolag med lång historik och med ett starkt varumärke på marknaden kommer du ansvara för ett av våra viktigaste strategiska fokusområden i vår pågående förändringsresa, och samtidigt bidra till både mer och bättre rening av jordens viktigaste resurs – vatten.

Purac grundades 1956 och är ett Clean Tech företag med kompletta lösningar för behandling av avloppsvatten, industriellt processvatten och dricksvatten samt omvandling av biologiskt avfall till biogas.

Purac är en helhetsleverantör som designar processlösning, projekterar, monterar/bygger samt driftsätter både mindre och större anläggningar som maskinentreprenör eller totalentreprenör på uppdrag av industriella och kommunala kunder.

Purac omsätter cirka 900 MSEK och har med sina cirka 135 anställda verksamhet i Sverige, Norge och Sri Lanka.

Om rollen

I rollen som Director Project Department hos Purac blir du en viktig del av företagets ledningsgrupp och har ansvar för att aktivt delta i utvecklingen av företagets övergripande strategier, kompetenser, kapabiliteter och arbetssätt. Du kommer att ha personalansvar för flera avdelningar inom företaget, inklusive försäljning, projektledning, platsledning och centralt inköp. Totalt ca 30 medarbetare. Du har ett budget- och resultatansvar för avdelningarna med en total omsättning på ca 700 MSEK. Projekten i din portfölj varierar i storlek mellan 50-300 MSEK med en genomsnittlig genomförandetid på ca 3-5 år.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar att säkerställa att avdelningarna arbetar i linje med Puracs värderingar och affärsplan, att driva och leda arbetet inom avdelningarna för att säkerställa leverans och framdrift i projekten, att vidta korrigerande åtgärder och driva kontinuerligt förbättringsarbete, samt att vara processägare för de delar av företagets ledningssystem som omfattar Försäljning, Projektledning samt Inköp.

Dina medarbetare är placerade i Lund, Kungsbacka, Kalmar och Stockholm.

Tjänsten är placerad i Lund och du rapporterar direkt till Puracs VD.

Uppskattningsvis innefattar tjänsten ca 40 resdagar/år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Skapa en arbetsmiljö där medarbetare trivs och utvecklas

• Genomföra kontinuerliga uppföljningar med avdelningschefer och medarbetare

• Ansvara för genomförandet av företagets stora entreprenadkontrakt avseende kvalitet, tid och ekonomi, samt agera som aktivt ombud gentemot strategiska kunder

• Driva kontinuerliga förbättringar, utveckla och effektivisera avdelningarna

• Samarbeta med Teknikavdelning och Regionverksamhet för att ständigt effektivisera verksamheten

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har:

• Teknisk utbildning på högskolenivå eller likvärdiga kunskaper

• God kännedom om entreprenadjuridiska kontraktsvillkor

• Mycket god erfarenhet av ekonomiskt affärsansvar och projektledning

• Minst 5 års erfarenhet av personalansvar och minst 10 års erfarenhet inom entreprenadbranschen

• Erfarenhet av att driva stora, komplexa projekt

• Mycket goda ledaregenskaper och social kompetens

• Erfarenhet av förändringsledning och att utveckla arbetsprocesser

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Din ansökan

Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar CV och personligt brev.

All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Urval kan komma att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart du får möjlighet.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Senior Consultant Marcus Kleine, marcus.kleine@academicsearch.se eller Senior Researcher Johanna Ohm, johanna.ohm@academicsearch.se.

Mer om Purac

Purac AB är en privatägd svensk koncern som erbjuder entreprenader och service för vattenrening och biogasproduktion där miljön är i fokus. Vi är ett ledande företag inom vårt område med huvudsaklig verksamhet i Sverige, Norge och SriLanka.

Hittills har vi genomfört mer än 4000 entreprenader i mer än 70 länder över hela världen.

Vårt huvudkontor finns i Lund. Läs gärna mer om oss på www.purac.se

Purac – Director Project Department

Fler lediga tjänster

Se alla