dots

Second Opinion

Academic Search kan bidra med, att som oberoende part göra en fördjupad bedömning av kandidaterna i er rekryteringsprocess.
 
En Second Opinion ger er en bredare beskrivning av kandidatens personlighet än efter en egen intervju. Academic Search försöker identifiera, förstärka och förtydliga olika egenskaper/ kompetenser hos kandidaterna, men även utvecklingsområden och potentiellt känsliga delar som man kan ta med som input till kommande utvecklingssamtal.
 
Ni får möjligheten att skräddarsy upplägget utifrån vad ni känner att ni behöver hjälp med. Kanske har ni två klockrena slutkandidater och ni behöver hjälp med att fatta ett beslut om vem som är mest lämpad för tjänsten. Eller så har ni en kandidat som ni har utvärderat och tycker är intressant utifrån exempelvis drivkrafter och personliga egenskaper men ni har svårt att kompetensutvärdera kandidaten.
 
Varför är Second Opinion ett bra alternativt när ni som kund inte lägger ut hela rekryteringsprocessen till oss?

◾ Ni vill ha en oberoende part som gör en objektiv och fördjupad bedömning
◾ Ni har interna kandidater och vill få nya insikter om dessa
◾ Ni vill få mer insikter om era kandidater med hjälp av logiska färdighetstester och/eller personlighetstester
◾ Ni vill få era åsikter bekräftade för att säkerställa att kandidaten är rätt för uppdraget
 
Vi kan bistå med djupintervjuer, tester och teståterkoppling, case och referenser. Ni väljer vad ni behöver hjälp med. Vi har bred expertis och är vana att bedöma och utvärdera kandidater inom HR, Supply Chain, Produktion, Marknad & Kommunikation, Försäljning, Ekonomi och Finans.
 
Ett axplock av kunder inom följande branscher som använt sig av Second Opinion genom åren:

◾ FMCG
◾ Government agency
◾ Pharma
◾ Retail
 
För mer information om hur vi arbetar med Second Opinion, kontakta våra Senior Konsulter i Stockholm, Malmö eller Helsingborg. 

Academic Search International
dots

Fler nyheter

Se alla