close
Logo

16 Feb 2020

Göteborg | HR | Rekrytering

Willys – HR-Chef

Då Willys nuvarande HR-chef går vidare inom koncernen, söker vi nu hennes efterträdare. Vi söker dig, som vill komma till ett expansivt och framgångsrikt företag, som kännetecknas av en jordnära och lättsam kultur med hög professionalism och mycket drivkraft.

Det här får du göra

Som HR-chef tar du, tillsammans med ditt team, ett helhetsansvar för att leda och utveckla HR-arbetet på Willys. Ni driver, i nära samarbete med driftsorganisationen och med ett tydligt affärsfokus, långsiktiga frågor och förändringar samtidigt som ni hanterar dagliga, operativa frågor i vardagen.

Ditt arbete innebär att tillsammans med ditt team ta fram verksamhetsplan och budget samt ansvara för processer för ledning och styrning. Tillsammans med övriga ledningsgruppen sätter du bolagens strategiska mål och ansvarar för genomförande av de HR-relaterade målen samt ansvarar för löpande uppföljning av HR-nyckeltal. Du har tillsammans med ditt team ett nära samarbete med Axfoods centrala HR-funktion och du ansvarar för att implementering av processer, verktyg och riktlinjer sker framgångsrikt enligt Axfoods och Willys HR-strategi.

Du leder ett team av sju HR-partners, som ger dagligt stöd och coaching till Willys chefer i kvalificerade HR-frågor samt utvecklar dem inom HR-området och tydliggör deras ansvar. Du stöttar dina medarbetare i arbetsrättsliga frågor och leder mer komplexa och övergripande fackliga förhandlingar. Du ansvarar för medarbetarundersökning, lönerevision, arbetsmiljö, insatser för bolagsspecifik medarbetar- och ledarutveckling samt agerar kravställare gentemot HR centralt på Axfood.

Du sitter med i Willys ledningsgrupp och du rapporterar till VD Thomas Evertsson. Du ingår också i en HR-styrgrupp för Axfood-koncernen, vars syfte är att driva utvecklingen inom HR-området framåt. Tjänsten är placerad på Willys supportkontor i Göteborg och antalet resdagar beräknas till 4-8 dagar/månad.

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • En akademisk examen inom personalvetenskap, ekonomi eller motsvarande.
  • Flera års erfarenhet av brett HR-arbete i en större organisation med likartad struktur som Willys, där de anställda har väldigt olika utbildningsnivåer och är utspridda på många arbetsställen.
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete och arbeta med strategiska HR-frågeställningar.
  • Flera års erfarenhet i ledande befattning och som kvalificerad rådgivare i en ledningsgrupp.
  • Gedigen erfarenhet inom och intresse för arbetsrätt, avtal och fackliga förhandlingar.
  • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du dessutom har kunskap inom detaljhandeln och/eller livsmedelsbranschen, projektledarerfarenhet och erfarenhet av att arbeta med flera olika kollektivavtal.

Som person är du kommunikativ, samarbetsvillig, prestigelös och lösningsorienterad. Du har skinn på nästan och vågar ifrågasätta samtidigt som du är smidig och bra på att bygga relationer. Din analytiska förmåga är god och det är viktigt att du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt. Likaså är du proaktiv, driven, energisk och resultatorienterad. Du har strategisk höjd och ett genuint intresse för försäljning samt att utveckla företagets affär.

För oss är gott ledarskap nyckeln till framgång. Som ledare är du trygg i ditt ledarskap och har god självtillit. Du är en lagbyggare, som är tydlig och som sätter mål och visioner tillsammans med dina medarbetare och därigenom skapar delaktighet, glädje och engagemang. Du leder med hjälp av våra kärnvärden, som är grunden för vårt värderingsstyrda ledarskap.

Mångfald

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Så ansöker du

Willys samarbetar med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär, där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Din ansökan vill vi gärna ha snarast möjligt dock senast söndag 16 februari 2020.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Mats Nordin, Senior Executive Consultant på Academic Search. Du når Mats på 0707-516740 eller mats.nordin@academicsearch.se.

Om Willys

Willys har i över 40 år hjälpt till att sätta bra mat på fler middagsbord genom vår affärsidé: Sveriges billigaste matkasse. Något som genomsyrar allt vi gör. Idag har vi mer än 200 butiker från Kalix i norr till Trelleborg i söder och under 2018 omsatte vi över 27 miljarder. Tillsammans med bland annat Hemköp, Mat.se och Dagab ingår vi i Axfood – ett av de största företagen inom svensk dagligvaruhandel. Hos oss finns det gott om möjlighet att växa och utvecklas.

Om Academic Search

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

*M

Mats Nordin - mats.nordin@academicsearch.se

Apply now