close
Logo

9 Dec 2018

Konsumentvaror | Malmö | Affärsutveckling | Rekrytering

WeMake – COO

WeMake är inne i en fartfylld och glädjefylld expansionsresa och utökar därför sin verksamhet med en COO. Här brinner vi för att bryta ny mark och utforska nya vägar genom att arbeta med produkter som är hälsosamma för både människor och miljö. Som COO får du en central nyckelroll i bolaget och har stor delaktighet i företagets utveckling. Vill du arbeta i ett företag byggt på engagemang och passion där man alltid strävar efter utveckling och att vara på väg mot nästa nivå? Då kan det vara just dig vi söker!

Om rollen

Som COO har du det övergripande ansvaret för företagets operativa verksamhet och leder funktionerna operativt inköp, IT, order, kundservice samt kvalité. Utifrån analyser driver du och genomför förbättringsarbete och en långsiktig strategi för att öka den operativa verksamhetens prestanda. Du förväntas kunna agera operativt och strategiskt bollplank i de frågor som uppkommer och stötta ditt team i deras arbete. Vidare ser vi att du har erfarenhet och passion för affärer. Som COO sitter du med i företagets ledningsgrupp och har stora möjlighet att påverka verksamheten nu och framöver. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med flera nyckelpersoner i organisationen, bl.a. affärsområdeschefen för logistik. Du rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter kommer även att bestå av:

  • Säkerställa bolagets styrning och controlling av funktionerna; sälj, marknad, inköp, lager och ekonomi
  • Utveckla och optimera bolagets flöden och processer med kund och leverantör i
  • fokus
  • Projektleda och implementera nya affärer, förvärv och samarbete
  • Leda och prioritera arbetet för egna avdelningen: inköp, order, IT samt kvalité, en avdelning med totalt sju personer varav tre personer är direktrapporterande
  • Se över arbetssätt, strukturer och målstyrning, samt genomföra förbättringsarbete för att förbättra/öka lönsamheten samt effektiviteten för bolaget
  • Säkerställa optimal nivå för lagervärde
  • Ansvara för affärssystemet Jeeves och utveckling av detta

Placeringsort är i Malmö.

Din bakgrund och profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område. Du behärskar det svenska och engelska språket i både tal och skrift. Du har god erfarenhet av kommersiell controlling och ekonomistyrning, samt har arbetat i sälj-/ och eller inköpsorganisation. Vidare tror vi att du har tidigare erfarenhet från en affärsinriktad ledande roll, gärna med personalansvar. Du har god erfarenhet av att driva projekt-, förändrings- och utvecklingsarbete och kan stolt visa på goda resultat från tidigare prestationer. Goda kunskaper i Microsoft Office är ett krav och har du tidigare erfarenhet från affärssystemet Jeeves är det meriterande.

Du har en stor passion och en näsa för affärer och allt som hör där till. Du är stabil och kreativ och ser möjligheter i alla utmaningar du ställs inför. En roll där ditt driv, din envishet och din analytiska förmåga kommer till användning passar dig väl och du är en person som får saker att hända. För att trivas i organisationen brinner du för att arbeta i en entreprenörsdriven tillväxtorganisation. Du är en god kommunikatör och är van vid att skapa relationer och att samarbeta.

Så söker du tjänsten

WeMake samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast den 9/12. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV. Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Johanna Olsson på telefon 0709-543901 eller mail johanna.olsson@academicsearch.se alternativt Marcus Kleine på telefon 0736-503177 eller mail marcus.kleine@academicsearch.se

WeMake är en sälj- och logistikpartner som engagerar oss i produkter och tjänster som är bättre för person och planet. Sedan vi slog upp dörrarna för lite drygt åttio år sedan har det hänt mycket med världen. Och med oss. Då hette vi Frisksportcentralen, med tiden blev vi Hälsokostcentralen — en av branschens ledande grossister i Norden. Men den breda grossistrollen har med åren utvecklats till djupare partnerskap med återförsäljare och leverantörer. Nu när världen förändras som den gör, ger vår erfarenhet oss en tydlig väg framåt genom samarbete, utveckling och nytänkande. Genom oss öppnas en värld av nya möjligheter.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Johanna Olsson - johanna.olsson@academicsearch.se

Apply now