close
Logo

9 Dec 2018

Övrigt | Stockholms län | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Vileda Professional – Key Account Manager

Vill du vara med på en förändringsresa där målet är att öka Vileda Professionals marknadsandel? Vill du arbeta på ett bolag som värdesätter det sociala ansvaret och har ett starkt miljötänk? Vileda Professional söker nu en Key Account Manager som ska driva & utveckla deras kundsegment.

Vileda Professional ingår i Freudenberg Group, ett familjeägt företag som grundades 1849 och som utvecklats till en global koncern. Vileda Professional ingår tillsammans med Vileda Konsument i Freudenberg Home and Cleaning solutions (FHCS). Nu söker Vileda Professional en Key Account Manager som ska ansvara för nationella kunder inom facility services/städ- servicebolag.

I rollen som Key Account Manager kommer ditt huvudansvar vara att bidra till lönsamma och långvariga relationer till företagets kunder med målet att öka deras marknadsandel. Du arbetar med årlig plan för respektive kund och kontinuerlig uppföljning. Även marknadsanalys inom detta kundsegment är en del av tjänsten. Du rapporterar direkt till Commercial Manager Sverige och tjänsten är placerad i Stockholm.

Om rollen

I rollen som Key Account Manager så kommer ditt främsta fokus vara att fortsätta utveckla Vileda Prodessionals kundsegment ”facility services/städ- servicebolag”, både befintliga och nya kunder, genom att hitta den optimala system-/konceptlösningen för kunden ifråga. Rollen innefattar ett tätt samarbete på såväl nationell nivå med regioncheferna i Sverige som med dina kollegor på nordisk nivå, då du hela tiden försöker hitta synergier för de större nordiska och internationella kunderna. Du utvecklar kundstrategier i linje med bolagets utvecklingsplaner och du gillar att presentera produkter för dina kunder och känner dig bekväm med att både göra och hålla i presentationer.

Du kommer också att:

 • Skapa starka affärsrelationer vilket bidrar till ett effektivt och mervärdesskapande samarbete för båda parter
 • Utveckla och aktivt genomföra kundspecifika affärsplaner
 • Verkställa planer i enlighet med företagets taktiska plan för året
 • Säkra lönsam kategoritillväxt för både kunden och det egna företaget samt öka andelar i aktuella kategorier
 • Förhandla villkor i avtal

Vileda Professional värdesätter det sociala ansvaret högt, de producerar sina produkter på ett hållbart sätt och de arbetar ständigt med att utveckla ännu bättre produkter som har lägre energiåtgång, mindre spill och avfall samt 100% återvinning av natriumsulfat.

Erfarenhet och utbildning

För att trivas i rollen är det viktigt att du är självgående och har förmåga att arbeta strukturerat och ansvarsfullt, då du ständigt arbetar för att förbättra det befintliga och ser nya möjligheter. Du trivs med att arbeta mot tydliga mål och drivs av att kontinuerligt nå goda resultat. Vi tror att du är en person som tar egna initiativ och beslut samt har god analytisk- och samarbetsförmåga, du tycker om att arbeta i team men tar mycket stort ansvar för ditt eget arbete. Vi förutsätter att du arbetar målinriktat, är resultatorienterad och har god förmåga att skapa och underhålla goda relationer.

Du har även:

 • Relevant högskoleutbildning inom sälj eller motsvarande
 • 3-5 års erfarenhet inom detta segment eller bransch i en säljfunktion
 • Erfarenhet från att ansvara för nationella kunder, KAM avtal
 • Förhandlingserfarenhet
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Stark analytisk förmåga
 • Självgående med högt driv
 • Resultatfokuserad
 • Flexibel och anpassningsbar

För att skicka din ansökan

Vileda Professional samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Isabel Bångstad på 0735-09 30 29 på Academic Search.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande dock senast den 23:e november. Tjänsten kan dock komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om Freudenberg Group & Vileda Professional

Freudenberg Group är ett familjeägt företag som grundades 1849 och som utvecklats till en global koncern med verksamheter inom en rad skilda områden – non-wovens, mekanik, smörjoljor, vibrationsdämpning, tätningar, golv och mycket annat. Gruppen har ca 48.000 anställda i 60 länder, och Vileda Professional ingår tillsammans med Vileda Konsument i Freudenberg Home and Cleaning solutions (FHCS). Vileda Professional blev utsedd till ”Årets Miljöföretag 2018” på städmässan Clean & Facility, ett resultat av den stora miljösatsning som Vileda Professional ständigt arbetar med. Läs mer på www.vileda-professional.com/sv-SE/

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Sökord: KAM, Key Account Manager, Säljare

*M

Isabel Bångstad - isabel.bangstad@academicsearch.se

Apply now