close
Logo

8 Jan 2018

Länsförsäkringar Skåne

Verkställande Direktör

Länsförsäkringar Skåne är ett av 23 lokala, självständiga och kundägda försäkringsbolag som tillsammans bildar Länsförsäkringsgruppen. Våra prioriterade kundsegment är små- och medelstora företag, lantbruk och privatpersoner. Vi har ett komplett utbud av produkter och tjänster inom såväl sak- och personförsäkring som sparande och övriga banktjänster allt under samma tak. Vi erbjuder dessutom fastighetsförmedling genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Vi är ca 420 anställda och har drygt 370 000 kunder. Våra kontor ligger i Malmö, Lund, Helsingborg (huvudkontor) och Ystad, men vi är genom ombud representerade på i stort sett varje större ort inom vårt verksamhetsområde. För mer information se www.lansforsakringar.se.

Verkställande Direktör
Länsförsäkringar
Skåne

Länsförsäkringar Skåne är Sveriges femte största sakförsäkringsbolag och ett av de största bolagen inom Länsförsäkringsgruppen. Vi växer inom samtliga verksamhetsområden och våra utmaningar framåt är stora i en expansiv region. Enligt Svenskt kvalitetsindex har vi de mest nöjda kunderna inom privat sakförsäkring samt de mest nöjda bolånekunderna och bankkunderna på privatmarknaden. Vi innehar också första plats inom tjänstepension bland företagskunder.

Då vår nuvarande VD avgår enligt plan sommaren 2012 söker vi nu hans efterträdare, som kan fortsätta vår expansiva och framgångsrika resa.

Ansvarsområden
Som VD för Länsförsäkringar Skåne har du en mycket viktig roll i såväl det strategiska som i det operativa arbetet för att säkerställa att vi når våra mål. Du har du det övergripande ansvaret för bolaget och alla dess verksamhetsområden. Till din hjälp har du en mycket erfaren och kompetent ledningsgrupp. Du leder den dagliga verksamheten, representerar bolaget på den lokala marknaden samt företräder Länsförsäkringar Skåne i olika frågor inom Länsförsäkringsgruppen.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Helsingborg. Du rapporterar till en extern styrelse.

Din bakgrund

 • Gedigen bakgrund inom försäkrings- eller bankbranschen, företrädesvis inom båda
 • Erfaren och kompetent ledare med erfarenhet av att leda andra chefer från verksamhet i förändring och utveckling
 • Mycket god ekonomisk förståelse och goda kunskaper om den finansiella marknaden
 • Erfarenhet av att driva förhandlingar på hög nivå
 • Akademisk examen eller motsvarande

  Din personlighet
  Vi söker en tydlig och stark ledare med mycket god social kompetens. Du är en strategisk visionär som brinner för att skapa engagemang och delaktighet. Du är beslutsam och målinriktad samt har en mycket stark drivkraft. Samtidigt är du diplomatisk och har förmåga att lyssna av och ta till dig av din omgivning. Helhetssyn, analytisk förmåga, strukturerad och uthållig är andra ord som karaktäriserar dig.

  Så ansöker du
  I det här uppdraget samarbetar Länsförsäkringar Skåne med Academic Search International AB. Rekryteringsprocessen har startat, om du har frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Marika Treschow, 0707-355040, eller Mats Nordin, 0707-516740, på Academic Search.

  ansök tjänsten