close
Logo

8 Jan 2018

Active Biotech AB

Systemadministratör

Active Biotech AB (NASDAQ OMX NORDIC: ACTI) är ett bioteknikföretag fokuserat på utveckling av läkemedel mot autoimmuna/inflammatoriska sjukdomar och cancer. De projekt som är i registreringsgrundande fas är laquinimod, en substans i tablettform med unika immunmodulerande egenskaper för behandling av multipel skleros, TASQ för prostatacancer samt ANYARA för behandling av i första hand njurcancer. Laquinimod är även i fas II klinisk utveckling för Crohns sjukdom och Lupus. Företaget har därutöver ytterligare ett projekt i klinisk utveckling; 57-57 för Systemisk Skleros, även den i tablettform. För ytterligare information besök www.activebiotech.com

Active Biotech söker dig som vill sätta dig in i och administrera våra IT-system och ta en central roll i vårt företags infrastruktur. Du vill jobba såväl operativt som strategiskt tillsammans med din chef med ny teknik och stabila system. Active Biotech är ett väletablerat företag inom Life Science med cirka 60 anställda och en inspirerande arbetsmiljö på Ideon i Lund.

Arbetsbeskrivning
Som Systemadministratör kommer du att spela en avgörande roll för att få Active Biotechs dagliga verksamhet att fungera. Du har ett gemensamt operativt ansvar med vår IT/IS Manager både för daglig drift och att proaktivt och strategiskt vidareutveckla Active Biotechs IT-miljö. Dina arbetsdagar ser oftast olika ut och kan innebära såväl problemlösning som implementering av nya system.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat installation, drift, underhåll, användarstöd, felavhjälpning och vidareutveckling av vår IT-miljö som består av nätverk, servrar, användardatorer, instrumentdatorer, skrivare med mera. Du kommer även att arbeta som IT-resurs i interna utvecklingsprojekt.

Bakgrund
Vi söker dig som har en utbildning på universitets- eller högskolenivå inom datalogi, systemvetenskap eller motsvarande. Som Systemadministratör har du breda IT-kunskaper och erfarenhet av IT-baserade system. Du är van vid att arbeta självständigt och har tidigare haft ansvar för hela eller större delar av IT-området i ett företag. Du har erfarenhet av att lösa IT-problem och har arbetat med användarstöd. Har du en bakgrund inom Life Science eller vana av validerade miljöer är det meriterande.

Som Systemadministratör har du minst 3 års erfarenhet av arbete med serverdrift, klienthantering och nätverk, främst på Microsofts plattform. Du har goda kunskaper kring drift, underhåll och vidareutveckling av IT-system och även goda kunskaper om Active Directory, Exchange, Office samt erfarenhet av virtualisering. Kunskaper om Citrix, SQL-server och Oracle är dessutom meriterande. Du kommunicerar obehindrat på engelska.

Personlighet
I rollen som Systemadministratör är du självständig, pedagogisk och serviceinriktad. Du har både en förmåga att arbeta med människor och att lösa problem utanför ditt specifika kunskapsområde. Du är analytiskt lagd och har ett stort intresse för teknik och hårdvara. Du är strukturerad och har lätt för att själv organisera och planera ditt arbete, dels för att du ska kunna hantera det dagliga arbetet på ett bra sätt och dels för att du ska kunna driva IT-miljön framåt på ett strategiskt plan.

Ansökan
Har du frågor eller intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta Marcus Enochsson (040-615 16 34) på Academic Search, som assisterar Active Biotech i detta uppdrag.

Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett ansökningsformulär där du fyller i kontaktuppgifter och bifogar ett personligt brev och CV. Då vi arbetar löpande med urvalet vill vi ha din ansökan snarast, dock senast den 15 oktober 2012.

Sökord: Systemadministratör, System Manager, IT / IS, Microsoft, Active Directory, Nätverk, Citrix, VMware

ansök tjänsten