close
Logo

16 Feb 2020

Tobak | Stockholm | Marknad | Rekrytering

Swedish Match – Category Manager

Swedish Matchs ambition är att tillsammans med sina kunder skapa tillväxt och lönsamhet inom snus- och nikotinpåsekategorin – är du deras nya nyckelspelare inom Category Management? Vi söker dig som brinner för att bygga långsiktiga relationer och som har en förmåga att skapa engagemang genom insikter, kunskap och analys omsatt i affärsdrivande planer, förmedlade med energi. Passar den beskrivningen in på dig? Då tror vi att du kan vara rätt person för rollen!

En värld utan cigaretter

Drygt en miljon svenskar öppnar locket till sin dosa varje dag och många av dem är före detta rökare. Det är mycket tack vare snuset som vi i Sverige röker minst i EU. På Swedish Match tror man på öppenhet och att erbjuda människor ett säkert sätt att njuta av tobak och nikotin. Få känner till att halterna av de flesta så kallade skadliga ämnena i snus inte är högre än i grönsakerna på middagsbordet och att EU tog bort cancervarningen från snusdosorna 2001. Vi menar att snus i förlängningen räddar liv genom att konkurrera ut den dödliga rökningen. Nu har vi dessutom tobaksfria nikotinpåsar. Inte konstigt att vi på Swedish Match är så enormt stolta över att jobba här!

Om rollen

Swedish Match är marknadsledare inom sitt område (rökfria tobaks- och nikotinprodukter) och ditt huvudsakliga ansvar som Category Manager blir att på ett proaktivt sätt initiera och leda prioriterade kategoriprojekt – från analys till strategi och säkerställa en tät dialog för implementering samt uppföljning i samarbete med kund. Du ansvarar även för arbetet med att bygga upp, förädla och förmedla kunskap inom snuskategorin genom analyser, rapporter och presentationer för såväl interna medarbetare som externa parter.

Som vår Category Manager blir du en viktig spelare i ett dynamiskt och tvärfunktionellt Customer Excellence-team som jobbar för täta och långsiktiga samarbeten med våra kunder. Du kommer att säkerställa en optimering av sortiment, lönsamhet , tillgänglighet och space management samt bygga ett engagemang som lyfter både kund-, konsument- och shopperupplevelsen. För att säkra förankring internt har du en tät dialog och daglig kontakt med kompetenta kollegor från funktioner inom bl.a. marknad, insights och framför allt försäljning. Dina externa kontaktytor utgörs av nyckelpersoner inom primärt kategori hos våra kunder och våra sampartners på våra byråer.

Tjänsten är en fast anställning på heltid, placerad vid Swedish Matchs moderna kontor i centrala Stockholm. Du rapporterar till Manager of Category Development.

Din profil och bakgrund

Vi tror att du är en person som trivs i en miljö där du tillåts att vara både hands-on, analytisk, strategisk och kreativ i dina kategoriprojekt. Det tilltalar dig att varva långsiktiga initiativ och planer, med mer operativa hands-on-projekt som butiksaktivering, hylltester mm. Du är självklart också en stark relationsbyggare och har ett naturligt engagerande sätt.

Din bakgrund är inom FMCG med minst fem års relevant kommersiell erfarenhet, varav ca tre år i en liknande kategoriroll med fokus på försäljning. Vi ser gärna att du har butikserfarenhet från DVH eller Servicehandel då stor del av rollens vardag är att arbeta tillsammans med säljkår och kunder.

Du är en utpräglad lagspelare, men också en formell eller informell ledare med ett stort eget driv och initiativförmåga. Du brinner för kategoriarbete och ser det som en spännande utmaning att representera Swedish Match i vår ambition att jobba ännu tätare med våra kunder i dessa frågor.

Om Swedish Match

Swedish Match erbjuder dig en tjänst på ett internationellt börsnoterat bolag inom FMCG med lång historia vad gäller snus och tändstickor – och med hela tillverkningskedjan i Sverige. Kontoret är centralt beläget på Sveavägen i Stockholm. Swedish Match är präglat av en stark företagskultur med stolthet, tävlingsinstinkt, vinnartradition, glädje, positivitet och högt i tak. För rätt kandidat finns det goda möjligheter att utvecklas och växa inom bolaget.

Swedish Match vision är “En värld utan cigaretter” och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete. För oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Koncernspråket är engelska, men för denna rollen är huvudspråket svenska.

För att skicka in din ansökan

Vi samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg och ej genom andra kanaler.

Vid frågor angående processen är du välkommen att kontakta Researcher Maja Frick +46-737462143/ maja.frick@academicsearch.se eller Seniorkonsult Martina Josefsson +46-736-6503152 / martina.josefsson@academicsearch.se. Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Vi intervjuar löpande, så vi ser fram emot att ta del av din ansökan snarast!

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Maja Frick - maja.frick@academicsearch.se

Apply now