close
Logo

16 Feb 2020

Tobak | Stockholm | Marknad | Rekrytering

Swedish Match – Brand Manager

Vision – en värld utan cigaretter:

Är du Swedish Matchs nästa Brand Manager?

Swedish Match i Stockholm söker nu en resultatinriktad, ansvarsfull och relationsskapande Brand Manager för den svenska marknaden. Är du en person som har en strategisk och analytisk ådra, men älskar att vara i det operativa arbetet med grund i det numeriska och analytiska? En person som har erfarenhet av att bygga starka varumärken och förmågan att vara kreativ inom ett tydligt legalt ramverk. Vill du bli en nyckelspelare i ett nytt team i ett spännande bolag, med starka varumärken och ledarskap inom sin kategori? Då kan det vara just dig vi söker!

Som Brand Manager på Swedish Match kommer du att axla en bred och utmanade marknadsroll med grund i marknadsanalyser för t.ex. portföljstrategi, lansering, positionering, kommunikation och aktivering. Du jobbar tvärfunktionellt med många kontaktytor både externt och internt och det finns goda möjligheter att utvecklas i rollen samt för fortsatt avancemang inom företaget. Kulturen på Swedish Match genomsyras av värderingarna passion, ägarskap, innovation och kvalitet – om du känner igen dig i dem och vill bli del av ett vinnande team så vill vi prata med dig!

Mer om arbetet som Brand Manager

I den här breda och utvecklande rollen kommer du att upprätta och implementera varumärkesplaner, utföra och omsätta analyser, ta fram och rapportera mot KPI:er samt säkerställa budget och målsättningar gällande försäljnings-, andels- och lönsamhetsmål. I jobbet ingår även att skapa en helhetsbild över marknadstrender och potentiella affärsmöjligheter och risker, ta fram samt analysera kampanjer och övriga marknadsrelaterade aktiviteter.

Du kommer bland annat att:

  • Översätta och anpassa den centrala varumärkesstrategin samt optimera kommunikationen till den svenska marknaden, inklusive aktivera och kommunicera inom legalt ramverk.
  • Implementera rätt portföljstrategi och sortimentsmix för den svenska marknaden.
  • Att i nära samarbete med trade marketing ta fram marknads- och tradematerial till konsument och till kund som harmoniserar med de centralt framtagna riktlinjerna.
  • Analysera marknads- och tradeaktiviteter samt anpassa de framtida initiativen efter insikterna.
  • Se till att den svenska kommersiella organisationen har mycket god kunskap om samt känner engagemang och stolthet för Swedish Matchs varumärken och produkter.
  • Framgångsrikt lansera nya produkter – både internt och externt

Du kommer att bli en viktig spelare inom den svenska marknadsavdelningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du rapporterar till Marketing Director Sweden. Swedish Match sitter i ljusa, moderna och luftiga lokaler mitt i centrala Stockholm.

Den vi söker

Du kommer troligtvis från en central eller lokal marknadsroll i ett FMCG-bolag, där din numeriska och analytiska förmåga är av stor vikt. Din kommersiella förståelse och strategiska kapacitet är hög, du jobbar insiktsbaserat och bygger marknadsplaner på gedigen kunskap om konsumenten och marknaden. Du drivs av att sätta mål, överträffa KPI:er, har arbetat mycket med analys och varumärkesrelaterade frågor. Eftersom Swedish Match verkar inom ett reglerat område med tydliga lagar och förordningar är det viktigt att du är lika ansvarstagande som kreativ.

Som person är du engagerad, positiv och entusiasmerande. Du är kommunikativ, van att anpassa dina budskap för att presentera i olika forum. I grunden har du en akademisk utbildning inom marknadsföring och/eller ekonomi och kommunicerar mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Och självklart brinner du för våra varumärken och produkter!

Vad kan Swedish Match erbjuda dig?

Swedish Match är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom att erbjuda möjligheter till utveckling, ha generösa personalförmåner och trygga villkor. Här präglas arbetsmiljön av stolthet, engagemang och goda möjligheter att få vara med och påverka.

Ansök idag!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Search, och Swedish Matchs önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Senior Recruitment Manager Martina Josefsson på martina.josefsson@academicsearch.se eller Senior Consultant Isabel Bångstad på isabel.bangstad@academicsearch.se

Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

En värld utan cigaretter

Drygt en miljon svenskar öppnar locket till sin snusdosa varje dag och många av dem är före detta rökare. Det är mycket tack vare snuset som vi röker minst i EU. Swedish Match tror på öppenhet och att erbjuda människor ett säkert sätt att njuta av tobak och nikotin. Få känner till att halterna av de flesta så kallade skadliga ämnen i snus inte är högre än i grönsakerna på middagsbordet och att EU tog bort cancervarningen från snusdosorna 2001. Vi menar att snus i förlängningen räddar liv genom att konkurrera ut den dödliga rökningen. Inte konstigt att vi på Swedish Match är så enormt stolta över att jobba här! Läs mer på: https://www.swedishmatch.com

Om Academic Search

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

M*
*M

Martina Josefsson - martina.josefsson@academicsearch.se

Apply now