close
Logo

8 Jan 2018

Åhléns AB

Supply Planning Manager

Åhléns söker en Supply Planning Manager för affärsområde Skönhet

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön. Idag är vi ett av Nordens starkare varumärken med 76 varuhus i Sverige och 33 butiker i Norge. Vår mission är att förenkla, förbättra och förgylla livet för våra kunder varje dag. Åhléns omsatte 4,7 miljarder 2012 och ingår i detaljhandelskoncernen Axstores. www.ahlens.se.

På Åhléns jobbar vi med människors drömmar, utmaningar och behov. Det börjar redan i skapandet av produkterna, och följer sedan med från varuhusen och hem till någons liv. Och eftersom människor ständigt är på väg till något nytt, är vi som företag också det. Hoppas du vill följa med oss på vår resa.

Nu söker vi en Supply Planning Manager till vårt affärsområde Skönhet. Du kommer att ansvara för ett team på 3 personer, rapportera till affärsområdeschefen för Skönhet och ingå i ledningsgruppen för affärsområdet. I teamet ingår tre Supply Planners.

Som Supply Planning Manager har du övergripande ansvar för att balansera varuförsörjningen för affärsområdet, från leverantör till varuhus. Du kommer att planera och optimera lagerhållningen för Åhléns sortiment på centrallagret, säkerställa sortimentets tillgänglighet enligt beslutad servicenivå och lageromsättningshastighet samt vara övergripande ansvarig för orderläggning, lager, leverans, påfyllnad och tillgänglighet i varuhus och centrallagret för kategoriområdet.

    Rollen innebär vidare

  • Ansvar för att leverera resultat i enlighet med affärsområdets mål och nyckeltal
  • Ansvar för direktrapporterande samt att bemanna funktionen med rätt kompetens för att nå målen
  • Ansvara för den kompetensutveckling som krävs för att uppnå uppsatta mål för befattningen
  • Säkerställa att den affärsetiska koden följs samt produktkvalitet och hållbarhetsaspekter
  • Ha en tät dialog med den övergripande Supply Chain Manager-funktionen
  • Ansvar för att implementera varuflödesdirektiv, säkerställa rätt arbetsmetoder
  • Ansvara för varuförsörjningsfrågor inom affärsområdet och säkerställa att de stödjer affärsområdets mål

Din profil

Vi söker dig som har minst 3 års yrkeserfarenhet från Supply Chain, gärna från detaljhandel, samt tidigare erfarenhet av personalansvar. Vi önskar att du har erfarenhet av projektledning och förändringsarbete och drivs av att arbeta med förändring och utveckling. Du är affärsorienterad och handlingskraftig med god analytisk förmåga. Som person har du goda ledaregenskaper, en hög energinivå och brinner för att leda och utveckla människor. Vi vill att du en akademisk examen inom ekonomi med inriktning mot logistik och varuförsörjning.

Om tjänsten

Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Vi sitter i fina lokaler på Södermalm i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Ansökan och kontakt

Åhléns samarbetar med Academic Search International i denna rekrytering. Har du några frågor om tjänsten eller processen, kontakta Isabel Sundewall, isabel.sundewall@academicsearch.se. Vi arbetar med urvalet löpande och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Du ansöker genom länken nedan. Välkommen med din ansökan!

ansök tjänsten