close
Logo

8 Jan 2018

Doggy

Supply Chain Manager

Lantmännen Doggy är marknadsledande inom katt- och hundmat i Sverige. Kunder är fackhandeln och dagligvaruhandeln. Bolagets varumärken är bland andra Mjau, Doggy, Robur, Bozita och Katty. Antalet anställda är närmare 200 och omsättningen ca 600 miljoner SEK. Företaget ägs av Lantmännen, som är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk med 10 500 medarbetare i 18 länder och en omsättning på 36 miljarder SEK.

Supply Chain Manager

Efter en nyligen beslutad omorganisation inom Lantmännen Doggy erbjuder vi nu en ny tjänst som Supply Chain Manager med det övergripande ansvaret för hela Lantmännen Doggys varuflöde (inköp/försörjning  logistik/planering  produktion/underhåll) ur ett strategiskt, taktiskt och operativt perspektiv.

Du rapporterar till VD och ingår i Lantmännen Doggys Ledningsgrupp. Du har fem direktrapporterande chefer under dig och totalt ingår drygt 100 personer i din organisation. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Vårgårda där vi även har våra fabriker.

Ansvarsområden

  • Utveckla ett kostnads- och kapitaleffektivt varuflöde.
  • Utveckla tydliga processer, planer och mål inom inköp, logistik, produktion och underhåll som innebär effektivisering i alla led.
  • Säkerställa att Lantmännen Doggys varuflödesstrategi utvecklas baserat på affärskrav samt att alla beslut och aktiviteter är i harmoni med Lantmännens Code of Conduct.
  • Se till att kontinuerligt förbättringsarbete bedrivs systematiskt, mot utmanade mål och att relevanta synergier/skaleffekter kan realiseras.

Din bakgrund och personlighet
Du som söker har minst 10-15 års erfarenhet från chefsbefattningar inom varuflöde (inköp/produktion/logistik). Du har gedigen erfarenhet av att driva förändringar och att arbeta processbaserat och du är van att styra din verksamhet med tydliga KPI:s. Du har dokumenterad erfarenhet av projektarbete, som projektledare och sponsor samt av ständigt förbättringsarbete typ Lean, Six Sigma eller liknande. Då vi till hösten 2012 påbörjar en förstudie för byte av affärssystem, ser vi gärna att du har erfarenhet av ERP-projekt. Det är meriterande om du i botten har en eftergymnasial utbildning, gärna civilingenjör, men viktigast är din arbetslivserfarenhet.

Som person är du drivande, kommunikativ och utvecklingsorienterad. Du är en god ledare med ett starkt affärsmannaskap. Du är bra på att se helheter utan att för den skull missa viktiga detaljer. Du är trygg i dig själv och är inte rädd för att ta beslut.

Så söker du tjänsten
I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Mats Nordin, 0707-516740, på Academic Search. Din ansökan vill vi ha senast den 9 april 2012.

ansök tjänsten