close
Logo

8 Jan 2018

För kunds räkning

Strategisk Inköpare

Strategisk Inköpare

för kundsräkning

Vår kund som är ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag söker en vikarierande inköpare under ca ett år. Kunden har under ett antal år fått uppmärksamhet för sin goda personalpolitik. Nu sitter de i ljusa moderna lokaler i Solna, företaget satsar aktivt på friskvård och som medarbetare finns bland annat gym och pool att nyttja.

Om tjänsten:

I rollen som interim inköpare hos vår kund kommer du rakt in i händelsernas centrum och du behöver ha ett dagligt driv för att snabbt sätta dig in i en roll som kräva goda projektledningskunskaper. Du kommer arbeta med samtliga av organisationens delar och dina kommunikativa kunskaper blir därför en viktig tillgång.

Ditt mål blir att fortsätta arbetet med att skapa värde till övriga organisationen genom att optimera indirekta inköp, ha fokus på kostnaden för den kommersiella organisationen och ge god service.

I rollen inkluderas även ett ansvar för att förmedla policies och best practice rörande inköp internt i verksamheten.

Du kommer att ha ett nära samarbete och rapportera till ekonomidirektören. Du kommer att ansvara för en inköpsassistent (deltid) som sköter den löpande administrationen (inköpsorderhantering, kontraktsregistrering, etc.)

Arbetsuppgifter i stora drag:

 • Kostnads effektivisering
 • Inköpsstöd till samtliga avdelningar och divisioner
 • Driva upphandlingar, förhandla med leverantörer, kontrakt management
 • Bedriva utbildning internt inom företagets inköpspolicy och inköpsprocesser
 • Skapa inköps strategier och implementera dessa internt.
 • Assistera ekonomidirektören med diverse uppgifter

  Din bakgrund:

  För att passa för rollen så tror vi att du har erfarenheter av inköp och/eller ekonomi. Vi ser gärna att du har arbetat aktivt med projektledning. Har du arbetat i multinationella företag och är välbekant med en amerikansk organisationskultur är detta en fördel. Då vår kund är en aktör inom läkemedelsbranschen så ser vi gärna även att du har erfarenheter från denna bransch. Detta är dock inget krav.

 • Inköp eller ekonomi
 • Projektledning
 • Erfarenheter från att arbeta i ett multinationellt företag (gärna amerikanskt)
 • Erfarenheter från Läkemedelsbranschen är meriterande men inget krav.

  Din Profil:

  Du har starkt driv och är analytisk, resultatinriktad och kreativ. Som person trivs du i rollen där du fungerar som ett nav i ett hjul och har många beröringspunkter, därför tror vi även att du har en stor kommunikativ förmåga. Som person är du prestigelös, flexibel och pedagogisk som gärna drivs av att förbättra organisationen. Vi tror även att du är en god administratör med god strukturell förmåga. Då koncernspråket är engelska och verksamheten bär en tydlig internationell prägel är flytande engelska i tal och skrift ett krav.

  Placering – Svenska huvudkontoret beläget i Solna.

  Så söker du tjänsten:

  I det här uppdraget samarbetar Företaget med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. Vi arbetar kontinuerligt med urvalet och rollen ska tillsättas omgående så skicka din ansökan redan idag, tack.

  Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta Andreaz Karlsson på 08-555 15 724 på Academic Search International, som ansvarar för denna process.

  ansök tjänsten