close
Logo

16 Feb 2020

Övrigt | Stockholm | Försäljning | Rekrytering

St1 Sverige AB – Försäljningschef

St1:s vision är att vara den ledande producenten och försäljaren av CO?-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Därför är miljöarbetet St1s mest prioriterade område – Vad brinner du för? Vill du vara med på resan framåt och leda genom engagemang och härlig energi? Är relationsbyggande och affär starka delar av ditt DNA? Vi söker St1 Sverige AB:s nya Försäljningschef – en möjlighet att få vara med och skapa framtidens destinationsmål!

Om rollen

Som Försäljningschef utvecklar du St1-affären genom att aktivt initiera och genomföra försäljningsdrivande aktiviteter, samt skapa operationell excellens ute i butikerna. Till din hjälp har du ett team på fem Distriktschefer som i sina roller arbetar som affärspartner till uppemot 25 franchisetagare vardera. Genom nära dialog och engagemang tillsammans med Distriktscheferna ansvarar du för att coacha verksamheten till framgång och ökad lönsamhet.

Du kommer även ha ett nära samarbete med St1:s affärsanalytiker för att ta fram och förankra budget och löpande resultatuppföljning. Din förståelse för affären och vad som påverkar resultatet innebär att du som Försäljningschef genom snabba analyser kan bidra med olika typer av support och coachning för att driva verksamheten framåt. Försäljningschefen stödjer rekryteringar och överlåtelser inom butikskedjan och kommer få en betydande roll gällande planering av förnyelser och nyetableringar. Du deltar aktivt i nätverk för att driva försäljning och skapa engagemang och medvetenhet kring St1:s franchisekoncept.

Du strävar efter att förankra kultur & koncept och brinner för att få samtliga butiker att andas värderingarna kvalitet, lustfylld, omhändertagande och familjär.

Som Försäljningschef har du ett starkt operativt fokus och får inte vara rädd för att ”kavla upp ärmarna” och ta dig an utmanande situationer med behov av påföljande åtgärder. De fem Distriktschefer som rapporterar till dig är geografiskt utspridda över landet. Detta innebär att du förväntas resa i tjänsten och vara delaktig på fältet ett par dagar i veckan.

Försäljningschefen är placerad på St1 Sverige AB:s kontor i Sundbyberg och du rapporterar till Chef för Convenience Retail. Du kommer även att ingå i ledningsgruppen för Convenience Retail-verksamheten.

Sammanfattning av ansvarsområden som Försäljningschef:

  • Ansvar för försäljningsutvecklingen
  • Skapa enhetlig och tydlig kund- och varumärkesupplevelse, samt konceptsäkringen av kedjans alla butiker
  • Budget- och resultatuppföljning samt analys
  • Sätta och säkra processer
  • Stötta handlarrekryteringar och överlåtelser inom kedjan
  • Aktivt delta i handlarnätverk
  • Arbeta operativt med distriktscheferna, på fältet

Profil och erfarenhet

Vi tror att du är en erfaren spelare inom försäljning och att du har tidigare erfarenhet av att leda ditt team på distans. En passion för kund- och affärsnytta är en nödvändighet, likaså en öppen, ambitiös och ödmjuk inställning gentemot alla du möter. Då rollen innebär många kontaktytor så söker vi dig som har mycket god samarbetsförmåga och är en duktig kommunikatör. Du är självgående, initiativtagande och har förmågan att skapa struktur i ditt arbete. Du har även ett prestigelöst förhållningssätt.

Som Försäljningschef har du ett tydligt driv för resultat och är målinriktad. Ditt fokus ligger på att tillsammans med ditt team arbeta affärsnära och smart för att se till att alla arbetar på samma sätt. Du har ett tydligt och naturligt ledarskap där du prioriterar och leder med stort engagemang.

Som person är du; social, kommunikativ, driven, pragmatisk, tydlig, noggrann, lösningsorienterad, strukturerad, engagerad, har förmåga och vilja att lära samt att sprida kunskap.

För att skicka in din ansökan

Rekryteringsprocessen sker i samarbete med Academic Search International och i rollen som Försäljningschef kommer du anställas direkt hos St1 Sverige AB. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Maja Frick på maja.frick@academicsearch.se eller Senior Konsult Isabel Bångstad på isabel.bangstad@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om St1

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Idag driver St1 Sverige AB över 400 stycken St1- och Shellstationer i Sverige, från Trelleborg i syd till Haparanda i norr. Båda kedjorna erbjuder drivmedelsprodukter som uppfyller kundernas höga förväntningar och som utvecklats med förnybara och hållbara bioprodukter för att uppnå Sveriges högt ställda krav på minskad miljöpåverkan.

Om Academic Search

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

M*

Isabel Bångstad - isabel.bangstad@academicsearch.se

Apply now