close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen AB

Solution Manager

Solution Manager för ledning av integrationsprojekt

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Koncernen ägs av 36 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksam i 18 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen är verksam i alla delar av värdekedjan -från jord till bord.

Lantmännen är inne i ett spännande förändringsarbete för att skapa en mer sammanhållande och effektiv koncern. En av de viktiga framgångsfaktorerna är att IT-stödet integreras bättre och att Lantmännen lyckas göra sin information mer tillgänglig. Vi söker nu en Solution Manager som vill leda våra integrationsprojekt och bygga de hållbara och kostnadseffektiva lösningar som ska säkra Lantmännens framgångar.

Som Solution Manager är du delaktig i våra strategiska förändringsprojekt och ansvarar för att planera, leda och följa upp delprojekten kring integration (A2A, B2B), master data management och document output management. Du säkerställer att lösningarna följer Lantmännens arkitektur och standarder och att det sker en kontrollerad överlämning till löpande förvaltning. En Dina viktiga uppgifter är att se till så att projekten drivs kostnadseffektivt och att verksamheten får ut synliga nyttoeffekter. Du ingår i vårt Solution Centre Integration och kommer i första hand att samarbeta med berörda projektgrupper, verksamhetsrepresentanter från Lantmännens divisioner, våra externa samarbetspartners samt övriga solution centres inom IS/IT. Placeringsort är huvudsakligen Stockholm,
men Malmö är också en möjlighet. Eftersom Lantmännen finns på många olika orter så är affärsresor ett naturligt inslag i tjänsten.

Du har akademisk utbildning och goda kunskaper i svenska och engelska. Du har några års erfarenhet av att driva integrationsprojekt inom stora koncerner och är van att kommunicera och föra dialog med både verksamhet och IT. Tjänsten kräver att Du är resultatorienterad, strukturerad och har god teknisk förståelse. Det är meriterande om Du är certifierad som projektledare och har praktisk erfarenhet av projektstyrningsmodeller.

Vi söker en lagspelare med ledaregenskaper, stark drivkraft och uthållighet. Hos Lantmännen finner du intressanta utmaningar samt en arbetsgivare som värdesätter medarbetarnas balans i livet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Karolina Lunning på Academic Search, 08-555 15 714. Tjänsten ska tillsättas så fort rätt person kan tillträda. Vi arbetar därför med ett löpande urval och vill ha din ansökan redan idag, dock senast den 20 november 2011.

ansök tjänsten