close
Logo

27 May 2020

Skåne | Försäljning | Rekrytering

Skånemejerier – KAM

Är du en driven Key Account Manager, med starkt sinne för affärer och relationsbyggande? Har du erfarenhet av dagligvaruhandeln och är redo för din nästa utmaning? Har du dessutom ett stort ost- och matintresse? Då är detta rollen för dig!

Om rollen

Skånemejerier söker nu en Key Account Manager DVH Kategori Ost. I rollen har du ett övergripande och operativt ansvar för implementering av de målsättningar, strategier och kundplaner som gemensamt arbetats fram för kategorin ost och varumärkena Allerum, Skånemejerier, President och Galbani.

Din huvuduppgift är att ansvara för några av företagets nyckelkunder inom dagligvaruhandeln. Du håller dig informerad och uppdaterad om kundens behov, för att identifiera utvecklingsområden och nå ett nära samarbete. Målet är att skapa stabil, lönsam tillväxt för din kund såväl som för Skånemejerier. Du skapar försäljningsframgångar genom category management, sortimentsutveckling, nyhetspresentationer och ett väl genomarbetat säljprogram av kampanjer och aktiviteter. Arbetet inbegriper interna och externa kontakter i stor utsträckning där du är den sammanhållande länken som gör att kunden väljer att utveckla sitt samarbete med oss. Skånemejerier agerar både lokalt på den svenska marknaden men även på export.

Du har försäljnings-, budget- och lönsamhetsansvar för dina nyckelkunder och rapporterar till Divisionschef Ost. Placering på vårt huvudkontor i Malmö i anslutning till vårt största mejeri.

Din bakgrund

För att du ska lyckas i rollen ser vi att du har en relevant högskoleutbildning, gärna civilekonomutbildning, eftergymnasial KAM-utbildning eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet av dagligvarubranschen och ska ha arbetat med försäljning på strategisk- och operativ nivå.

Vidare ser vi att du har goda kunskaper i Excel, Powerpoint och AC Nielsen.

Personliga egenskaper

Av dig som person krävs en mycket god analytisk förmåga, stor drivkraft, initiativförmåga samt utpräglad målmedvetenhet. Du har god förmåga att planera, utveckla, genomföra och följa upp dina arbetsuppgifter. Vidare har du en mycket god presentations- och kommunikationsförmåga, vilket innebär att du enkelt skapar långsiktiga relationer. Du är även en van förhandlare, analytisk och bygger dina beslut på fakta.

Dessutom brinner du för ost och ditt intresse bidrar till en nyfikenhet att lära dig mer!

Vad vi erbjuder

Skånemejerier är ett globalt företag som ingår i världens största privata mejerikoncern, Lactalis Group. I portföljen finns ett stort antal välkända och etablerade produkter och varumärken såsom Skånemejerier, Allerum, Galbani och President. Genom koncernen får man tillgång till resurser, kompetens och internationella kontaktytor samtidigt som du får arbeta med lokala frågor och processer. För rätt person finns stora utvecklings- och karriärmöjligheter.

Om Skånemejerier

Skånemejerier är Sveriges näst största mejeriföretag och verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Vi har fyra anläggningar i södra Sverige, den största i Malmö, två i Kristianstad och en i Hjo. Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska Groupe Lactalis-koncernen, världens största mejerikoncern.

Ansökan

Låter jobbet intressant och profilbeskrivningen som en beskrivning av dig? Då vill vi gärna veta mer om dig!

Skånemejerier samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anette Nordgaard på 070 175 64 24 anette.nordgaard@academicsearch.se eller researcher Emma Herrlin 0704 32 28 75 emma.herrlin@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 3 april 2020.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Emma Herrlin - emma.herrlin@academicsearch.se

Apply now