close
Logo

7 Aug 2020

Elektronik | Energi/Miljö | Stockholm | Övrigt | Rekrytering

Rexel Sverige – Process- och Systemutvecklingchef, Supply Chain

Rexel Sverige har påbörjat sin förändringsresa till att bli Sverige modernaste energiteknikdistributör. För att nå dit behöver Rexel’s Supply Chain bli branchens ledande Supply Chain Partner med fokus på kundvärde, effektivitet och medarbetar engagemang. Vill du vara med på denna förändringsresa så ska du söka dig till Rexel.

Som en del i denna satsning rekryterar vi nu en Chef för avdelningen Supply Chain System & Processutveckling. Rollen är placerad på kontoret i Jordbro och rapporterar till chefen för Supply Chain Utveckling.

Är du passionerad och trivs i en dynamisk miljö med varierande arbetsuppgifter där innovation och förtroende är viktiga grundpelare? Drivs du av problemlösning, är kreativ och gillar tydliga processer? Är kundupplevelsen viktig för dig? I så fall har Rexel jobbet för just dig! Läs mer och skicka din ansökan till oss! Sista ansökningsdatum 7:e augusti.

Rollen

Detta är en nyinrättad tjänst med möjlighet till att utveckla och forma arbetssätt genom att arbeta både strategiskt och operativt samt i projektform. Du kommer att leda en grupp om fyra medarbetare, placerade både i Stockholm/Jordbro och i Göta. Som chef driver du utvecklingen och ökar gruppens ansvarsområde från endast lager till att även utveckla andra system och processdelar inom supply chain, ex.v. transport. Du ingår i ledningsgruppen för centrala Supply Chain Utveckling, samt tar rollen som Subject Matter Expert, Astro/VMS, i förhållande till övriga länder inom Rexel-gruppen, där Best Practices diskuteras mellan olika expertgrupper.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Leda och utveckla Supply Chain System- och processutvecklingsteamet

• Utföra och supportera dagliga driftsnära system- och processrelaterade uppgifter i bl. a Astro/VMS

• Vara del av samt driva lager- och distributionsrelevanta förbättringsprojekt genom att bidra med bl. a processer, analyser, rapporter, avvikelsehantering samt standarder

• Aktivt bidra till att Rexel Sverige AB och Supply Chain-organisationen når sina uppsatta mål

Du kommer att vara en viktig del av ett starkt och lösningsorienterat team med mycket positiv energi, där du ansvarar för en funktion som starkt bidrar till att framtidssäkra rätt servicenivåer till kund och en högeffektiv och modern Supply Chain.

Din Profil

Som person är du nyfiken, ansvarsfull, driven och strävar efter att leverera gott resultat i varje situation. Vi tror att du är beredd att arbeta såväl högt som lågt. Du arbetar analytiskt och får energi av att lära dig nya saker, samt du värdesätter att samarbeta med andra.

Vi ser att du efterlever och identifierar dig med företagets kärnvärden som handlar om att uppmuntra innovationer och implementera nya arbetssätt. Du använder dig av ett datadrivet beslutsfattande och står upp för att ge din funktion bästa förutsättningar att leverera. Därtill ser vi att du behöver ha en stark personlighet som klarar av utmanande affärsrelationer och diskussioner samt ta ett personligt ägandeskap för de högt uppsatta mål som finns definierade.

Erfarenhet och kompetens

• Högskoleutbildning, civilingenjör/ekonom eller motsvarande.

• 3-7 års erfarenhet med relevanta uppgifter, exempelvis inom planering, lager eller transport.

• Minst 2 års erfarenhet av att arbeta som ledare och förändringsarbete för att kunna förstå hur olika beslut som fattas idag påverkar varuförsörjningens leveransförmåga och kostnad i framtiden.

• Dokumenterat god erfarenhet av arbete i etablerat WMS, fördelaktigt med kunskap inom systemet Astro.

• Goda erfarenheter avseende IT-lösningar, affärssystem och TMS.

• Erfarenheter från projektledning och förändringsarbete är meriterande, liksom erfarenheter av t ex LEAN eller Six Sigma.

• Därtill har du mycket goda kunskaper i Officepaketet och talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vad vi erbjuder

• En utmanande, inspirerande och till viss del internationell arbetsmiljö

• En nyinrättad roll, med möjlighet till att utveckla och forma arbetssätt

• En plats i ledningsgruppen för Supply Chain Utveckling

• En informell hands-on kultur med många drivna och kompetenta kollegor

• Deltagande i Rexels ledarskapsprogram

Om Företaget

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,2 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige. Läs mer om Rexel på www.rexel.se

Så söker du tjänsten

Rexel Sverige AB samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart men senast 7e augusti. Processen kommer att tas upp under vecka 32 och då återkommer vi med återkoppling till din ansökan. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV.

Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Tobias Albrektsson per mail tobias.albrektsson@academicsearch.se.

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Tobias Albrektsson - tobias.albrektsson@academicsearch.se

Apply now