close
Logo

7 Aug 2020

Elektronik | Energi/Miljö | Stockholm | Rekrytering

Rexel Sverige – Operativ inköpare

Rexel Sverige har påbörjat sin förändringsresa till att bli Sverige modernaste energiteknikdistributör. För att nå dit behöver Rexel’s Supply Chain bli branchens ledande Supply Chain Partner med fokus på kundvärde, effektivitet och medarbetar engagemang. Inom tre år kommer vi att vara där, och vill du vara med på denna förändringsresa så ska du söka dig till Rexel.

Ett viktigt steg i denna resa är att Rexel nu stärker sin Inköps & Planeringsfunktion med flera olika roller för att bredda sin kompetens inom inköp och prognostisering. Genom rätt prognoser i en välfungerande S&OP process, med ett starkt inköpsteam så kommer företaget att ta stora kliv framåt i denna förändringsresa, som just du kanske är rätt person att vara med på.

Som en del i denna satsning rekryterar vi nu en ny Operativ Inköpare. Tjänsten är placering på kontoret i Jordbro och rapporterar till Supply Manager. För rätt person med högt egendriv och nyfikenhet finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Är du den vi söker? Läs mer och skicka din ansökan till oss! Sista ansökningsdatum 7e augusti.

Rollen

Som operativ inköpare arbetar du med att optimera företagets inköp utifrån sortiment och leverantörsval. Som del i ett team kommer du att ta huvudansvaret för vissa leverantörer/produkter och för dessa hanterar du inköpen till företagets tre lager i Jordbro, Göta och Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter (i prioriterad ordning):

• Beställning av lagerlagt material.

• Säkerställa tillgänglighet och kapitalbindning på våra centrallager enligt givna mål.

• Beställning av ej lagerfört material samt specialartiklar.

• Driva operativa förbättringar med våra leverantörer och säkerställa deras leveransförmåga

• Genom analys och stöttning av chef identifiera och driva förbättringsåtgärder

• Säkerställa att riskavsättning på vårt centrallager håller sig inom givna mål och aktivt jobba med in och utfasning av produkter.

Din Profil

Som operativ inköpare på Rexel så kan du hantera ett högt arbetstempo och trivs med att arbeta både i system men även med andra människor utanför och i teamet med en positiv andra. Operationell disciplin är viktig, men även förmågan att påverka andra i rätt riktning för att nå resultat är en god egenskap att ha i denna roll (t.ex. i leverantörsrelationen). Ett plus är om du har förmågan att se och åtgärda strukturella utmaningar i våra arbetsprocesser och gillar att analysera data.

Erfarenhet och kompetens

• Högskoleutbildning, civilingenjör/ekonom eller motsvarande

• 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet

• Gärna tidigare erfarenhet av att arbeta med process- och systemförbättringar

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Om Företaget

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,2 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige. Läs mer om Rexel på www.rexel.se

Så söker du tjänsten

Rexel Sverige AB samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart men senast 7e augusti. Processen kommer att tas upp under vecka 32 och då återkommer vi med återkoppling till din ansökan. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV.

Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Tobias Albrektsson per mail tobias.albrektsson@academicsearch.se.

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Tobias Albrektsson - tobias.albrektsson@academicsearch.se

Apply now