close
Logo

7 Aug 2020

Elektronik | Energi/Miljö | Stockholm | Inköp | Rekrytering

Rexel Sverige – Demand Planner

Rexel Sverige har påbörjat sin förändringsresa till att bli Sverige modernaste energiteknikdistributör. För att nå dit behöver Rexel’s Supply Chain bli branchens ledande Supply Chain Partner med fokus på kundvärde, effektivitet och medarbetar engagemang. Inom tre år kommer vi att vara där, och vill du vara med på denna förändringsresa så ska du söka dig till Rexel.

Ett viktigt steg i denna resa är att Rexel nu stärker sin Inköps & Planeringsfunktion med flera olika roller för att bredda sin kompetens inom inköp och prognostisering. Genom rätt prognoser i en välfungerande S&OP process, med ett starkt inköpsteam så kommer företaget att ta stora kliv framåt i denna förändringsresa, som just du kanske är rätt person att vara med på.

Som en del i denna satsning rekryterar vi nu en ny Demand Planner med placering på kontoret i Jordbro. Rollen rapporterar till till Inköps- och Planeringschef. Är du personen vi letar efter? Läs mer och skicka din ansökan till oss! Sista ansökningsdatum 7e augusti.

Rollen

I rollen kommer du att vara ledande i att implementera en ny S&OP-process som ska skapa en databaserad och väl underbyggd försäljningsprognos som hela företaget på olika nivåer kan luta sig emot, både när det gäller inköp och intern kommunikation. Du ansvarar för att förbättra prognosträffsäkerheten och därmed förbättra tillgänglighet till kund och minska kapitalbindning. Genom den nyetablerade S&OP-processen bidrar du med ett förbättrat samarbete och kommunikation mellan olika funktioner kring frågor såsom lagerstyrning, försäljning och lagerläggning.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Tillsammans med Inköps- och planeringschefen etablera och starta upp en ny S&OP-process.

• Etablera nya mätetal för att mäta prognossäkerhet och skapa arbetsverktyg för att kontinuerligt förbättra, validera och kommunicera försäljningsprognosen.

• Ansvarig för enhetsprognoser på artikelnivå för lagerlagt material (på sikt även finansiell prognos).

• Att förstå marknaden Rexel verkar inom, och ha en god förståelse för affären och de olika verksamhetsområdena.

• Genom att arbeta nära försäljning och produkt, vara ”spindeln i nätet” och både samla in och sprida information om försäljningsutvecklingen i företaget.

• Bygga upp olika datamodeller (delvis med hjälp av Power-BI) för att möjliggöra en välfungerande S&OP-process.

• Ta rollen som AWR-expert inom de delar som berör prognoser.

• Befattningen förväntas samarbeta och utveckla förbättrade samarbetsformer med interna stakeholders.

• Bidra till ekonomiska förbättringar som en direkt eller indirekt följ av försäljningsprognosen.

Din Profil

Vi ser att du efterlever och identifierar dig med företagets kärnvärden som handlar om att uppmuntra innovationer och implementera nya arbetssätt. Du använder dig av ett datadrivet beslutsfattande, har intresse för system och har väldigt god analysförmåga och ett genuint intresse för affären. Därtill har du väldigt god kommunikationsförmåga samt förmåga att skapa goda arbetsrelationer både inom Supply Chain men även med andra funktioner såsom Sälj och Produkt

Erfarenhet och kompetens

• Högskoleutbildning, civilingenjör/ekonom eller motsvarande

• 3-10 års relevant arbetslivserfarenhet

• Erfarenhet av tidigare arbete med prognossystem, med fördel AWR

• Fördelaktigt med tidigare erfarenhet av att implementera en S&OP process, eller att ha arbetat i en S&OP process i ett större företag.

• Mycket god analys- och beslutsfattningsförmåga.

• Erfarenhet av tidigare arbeten med inköpsplaneringssystem, med fördel AWR.

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Om Företaget

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,2 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige. Läs mer om Rexel på www.rexel.se

Så söker du tjänsten

Rexel Sverige AB samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart men senast 7e augusti. Processen kommer att tas upp under vecka 32 och då återkommer vi med återkoppling till din ansökan. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV.

Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Tobias Albrektsson per mail tobias.albrektsson@academicsearch.se.

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Tobias Albrektsson - tobias.albrektsson@academicsearch.se

Apply now