close
Logo

7 Aug 2020

Elektronik | Energi/Miljö | Stockholm | Inköp | Rekrytering

Rexel Sverige – Chef Operativt Inköp

Rexel Sverige har påbörjat sin förändringsresa till att bli Sverige modernaste energiteknikdistributör. För att nå dit behöver Rexel’s Supply Chain bli branchens ledande Supply Chain Partner med fokus på kundvärde, effektivitet och medarbetar engagemang. Inom tre år kommer vi att vara där, och vill du vara med på denna förändringsresa så ska du söka dig till Rexel.

Ett viktigt steg i denna resa är att Rexel nu stärker sin Inköps & Planeringsfunktion med flera olika roller för att bredda sin kompetens inom inköp och prognostisering. Genom rätt prognoser i en välfungerande S&OP process, med ett starkt inköpsteam så kommer företaget att ta stora kliv framåt i denna förändringsresa, som just du kanske är rätt person att vara med på.

Som en del i denna satsning rekryterar vi nu en Chef för Operativt Inköp med placering på kontoret i Jordbro. Rollen rapporterar till Inköps- och Planeringschef. Är du personen vi letar efter? Läs mer och skicka din ansökan till oss! Sista ansökningsdatum 7e augusti.

Rollen

Som Chef för Operativt Inköp är det ditt ansvar att möjliggöra maximerad försäljning och kundnytta genom att arbeta för att kontinuerligt säkerställa en god tillgänglighet av samtliga produkter från alla tre distributionspunkter i Sverige. Du och ditt team arbetar för att eftersträva en balanserad lagerhållning och rätt produkter på lager samt säkerställa effektiva interna processer (tex lagervård, lagerläggning) som kommer att leda till bättre kassaflöden på bolagsnivå, samt även ha en positiv effekt på processer i andra funktioner. Du arbetar både långsiktigt och kortsiktigt för att bidra till att öka effektiviteten på samtliga lager genom rätt inleveranskvalitet och så jämna flöden som möjligt, vilket i slutändan bidrar till att sänka de totala supply chain kostnaderna. Vidare förväntas du i befattningen att samarbeta och utveckla förbättrade samarbetsformer med både interna och externa stakeholders.

Huvudsakliga ansvarsområden

• Resultatansvar för tillgänglighet och antal lagerdagar samt ”Dead/Dying stock”.

• Leda och utveckla ditt team.

• Ansvarig för leverantörsprestanda genom att tillsammans med teamet, och i vissa fall direkt med leverantörerna, säkerställa framgångsrikt partnerskap och on-time-delivery.

• Process- och rutinansvarig för samtliga processer som berör inköp.

• Kompentensbyggare och på sikt även expert inom inköpssystemet (AWR/BY).

• Ansvar för projekt såsom EDI-implementation, scorecard-utveckling etc.

• Del av det europeiska ”share and re-apply” forumet inom procurement.

• Följa upp ekonomiskt utfall (främst lagervärde och kassaflöde), planera och leda ekonomiska förbättringar

Din Profil

Vi ser att du efterlever och identifierar dig med företagets kärnvärden som handlar om att uppmuntra innovationer och implementera nya arbetssätt. Du använder dig av ett datadrivet beslutsfattande och står upp för att ge din funktion bästa förutsättningar att leverera. Därtill ser vi att du behöver ha en stark personlighet som klarar av utmanande affärsrelationer och diskussioner samt ta ett personligt ägandeskap för de högt uppsatta mål som finns definierade.

Erfarenhet och kompetens

• Högskoleutbildning, civilingenjör/ekonom eller motsvarande.

• Minst 2 års erfarenhet av personalansvar.

• 3-7 års relevant arbetslivserfarenhet.

• Stark erfarenhet av att leda i förändring med fokus på process- och kompetensutveckling.

• Mycket god analys- och beslutsfattningsförmåga.

• Erfarenhet av tidigare arbeten med inköpsplaneringssystem, med fördel AWR.

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Om Företaget

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,2 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige. Läs mer om Rexel på www.rexel.se

Så söker du tjänsten

Rexel Sverige AB samarbetar med Academic Search International. Vi ser fram emot din ansökan så snart men senast 7e augusti. Processen kommer att tas upp under vecka 32 och då återkommer vi med återkoppling till din ansökan. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar personligt brev och CV.

Har du frågor om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta Tobias Albrektsson per mail tobias.albrektsson@academicsearch.se.

Om Academic Search International

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Tobias Albrektsson - tobias.albrektsson@academicsearch.se

Apply now