close
Logo

25 Sep 2018

Konsult | Stockholm | Executives | Rekrytering

Retail Academics – VD

Retail Academics söker nu en entreprenöriell VD med erfarenhet från FMCG och konsulting som vill utveckla bolaget till ett internationellt företag i världsklass

Retail Academics (RARI) är ett konsultbolag med visionen att bli en världsauktoritet inom Shopper Intelligence och skapa bättre affärer utifrån Shopper Insights.

Shopper Intelligence är ett område som växer i strategisk betydelse i en snabbt föränderlig bransch. Bolaget som är utsett till Gasellföretag har unik förmåga att skapa insiktsdriven tillväxt genom sina skräddarsydda undersökningar och butikstester, offline såväl som online.

Bolaget och dess metodik är sprunget ur den världsledande detaljhandelsforskningen på Center for Retailing, Handelshögskolan i Stockholm.

Detaljhandelns digitala transformation driver på marknadens behov av konceptuella förändringar, inte minst i det fysiska butiksnätverket, vilket kräver ökad mängd data och insikter om köpbeteendet. Med världsledande kunskaper och prestigefull kundlista är RARI väl positionerat för att kapitalisera på dessa trender.

RARI är på en resa att bli världsledande inom Shopper Intelligence med perspektivet omni-channel och på det sättet bidra till våra klienters framtida affär. Med spännande tillväxtplaner både i Sverige och internationellt erbjuds du i rollen som VD en fantastisk möjlighet att påverka i ett entreprenörsdrivet bolag med stor bredd och stora möjligheter.

Vi ser att du är en erfaren ledare och en skicklig företagsbyggare som är redo att ta RARI till nästa nivå. Att du dessutom brinner för retail ser vi som en självklarhet!

Du rapporterar till Styrelsen och har en organisation på 13 personer i dagsläget samt ett antal deltidsmedarbetare som jobbar ute på fältet i olika projekt. Tjänsten är placerad på kontoret på Östermalmsgatan i Stockholm.

Om rollen

Din roll blir att leda bolaget mot visionen att bli en världsauktoritet inom Shopper Intelligence och skapa bättre affärer utifrån Shopper Insights.

Fokus blir på att skapa tillväxt och ökad lönsamhet med hjälp av den plattform som finns med ledande kompetens och starka kundrelationer. Avgörande blir din förmåga att utveckla bolagets säljkapacitet och lyfta den strategiska nivån i erbjudandet ihop med ett starkare lösnings- och lönsamhetsfokus. Du arbetar mot tydliga mål och är engagerad i utvecklingen av medarbetarna och verksamhetens processer. Du kommer att få stort eget ansvar och mandat att bygga vidare på och driva verksamheten.

Som VD kommer du vara övergripande ansvarig för utvecklingen av organisationen och affärerna.

I rollen ingår följande ansvarsområden:

 • Du har fullt resultatansvar och äger ansvaret för att skapa ett positivt resultat och en god tillväxt för bolaget
 • Utveckla och driva strategiarbetet
 • Du leder ledningsgruppsarbetet
 • Leda organisationen genom ett modernt ledarskap där du aktivt arbetar med att stödja, coacha och engagera medarbetarna
 • Du kommer att vara involverad i försäljningen genom att utveckla goda relationer med befintliga och potentiella framtida kunder
 • Arbeta med koncept och portföljutveckling
 • Ansvar för optimering av resurser och affärsprocesser

Erfarenhet och utbildning

 • Du är civilekonom eller liknande
 • Du har minst 6-10 års erfarenhet från ledande befattningar
 • Du har minst 6-10 års erfarenhet från detaljhandeln, gärna FMCG
 • Du har erfarenhet av konceptualisering och försäljning av tjänster
 • Du har jobbat med B2B försäljning, både på taktisk och strategisk nivå
 • Du har gedigen kunskap om hur konsultverksamheter fungerar organisatoriskt
 • Du har haft budgetansvar och ett helhetsansvar för en organisation i en tillväxtfas
 • Du har vana av att arbeta i en entreprenöriell arbetsmiljö

Den vi söker

Som person har du ett entreprenöriellt och innovativt förhållningssätt samtidigt som du är lyhörd, ansvarsfull och har struktur i din vardag. Vi ser att du är en affärsorienterad strateg med en stark handlingskraft. Du föregår alltid med gott exempel för att skapa den kultur och förändring du eftersträvar. Med ditt holistiska synsätt på ledarskap och din förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv har du ständig fokus på målet. Du är analytisk och arbetar proaktivt vilket gör att du kan hantera utmaningar på både kort och lång sikt samtidigt. Du har en visionär förmåga och din kreativitet visar sig genom att du skapar nya lösningar och infallsvinklar som bidrar till bolagets tillväxt. Du är en prestigelös ledare som coachar, samtidigt som du är en kollega i dagliga arbetet med interna och externa projekt. Du säkerställer förtroende hos medarbetarna genom att du gräver och förstår bolaget och dess processer på djupet. Du fungerar som organisationens inspirationskälla och motivator. Din positiva inställning sprider glädje och engagemang runt omkring dig. Du får naturligt med dig medarbetarna mot de mål du sätter upp. Du trivs med att samarbeta och bygga relationer. Din passion för retail bidrar till att du tar ett stort ansvar för att utveckla bolaget och för att driva förändringar inom detsamma.

För rätt entreprenöriell själ kan detta vara ditt verkliga drömjobb! Det kommer finnas möjlighet att köpa in sig på en motiverande värdering och vi ser gärna att VDn är öppen för ett sånt upplägg.

För att skicka din ansökan

Retail Academics samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten och bolaget är du välkommen att kontakta Rebecca Eileryd på Academic Search. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande dock senast den dag månad. Tjänsten kan dock komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om Retail Academics – Pioneering Shopper Intelligence

Retail Academics (RARI) grundades 2011 med förankring i världsledande detaljhandelsforskning. Bolaget har vuxit >35% årligen sedan start och är ett ledande konsultbolag med fokus på Shopper Insights som erbjuder insiktsdriven tillväxt. Genom att skräddarsy undersökningar och butikstester, offline såväl som online, har RARI unik förmåga att skapa värdefulla insikter om köpbeteendet för att utveckla klienternas affär på bästa sätt.

RARI arbetar på den nordiska marknaden och framförallt i Sverige med detaljhandelns ledande aktörer som H&M, Coca Cola, McDonald’s, ICA, Unilever, Mondeléz med flera.

Vill du följa med på resan? Läs mer på www.retailacademics.se

Om Academic Search

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Rebecca Eileryd - rebecca.eileryd@academicsearch.se

Apply now