close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen

Redovisningschef

Driven, affärs- och serviceinriktad redovisningschef med ledarefarenhet sökes till Lantmännen SSC

Lantmännens koncerngemensamma Shared Service Center (SSC) är en kundorienterad serviceorganisation som erbjuder Lantmännens bolag i Sverige, Danmark och Norge kostnadseffektiva ekonomitjänster med hög kvalitet inom redovisning och leverantörsreskontra. Våra ledord är kundfokus och effektivitet.

Lantmännens SSC är fortsatt under stark utveckling och söker nu en Redovisningschef till en delvis nyinrättad tjänst, med ansvar för att serva bolag inom divisionerna Livsmedel och Maskin. Tjänsten är placerad i Malmö. Du rapporterar till Process Owner Accounting & Reporting.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och flerårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har erfarenhet av att självständigt upprätta bokslut, årsredovisning och ansvara för rapportering. Vi ser det som en förutsättning att du tidigare haft personalansvar och att du trivs med att ha en personalledande roll. Du har erfarenhet av att utveckla och effektivisera ekonomiprocesser samt av projektarbete. Har du tidigare arbetat som revisor och redovisningschef i ett större bolag, i ett SSC eller liknande ses detta som meriterande.

Dina huvudsakliga ansvarsområden omfattar:

  • Ansvara för affärsrelationer, kvalité och dialog med kunderna
  • Leda och utveckla kvalificerat redovisnings- och bokslutsarbete
  • Coacha teamledare
  • Driva standardisering, effektivisering och fokus på ständiga förbättringar tillsammans med kunderna
  • Ansvara för kontakter med interna och externa revisorer
  • Skapa sammanhållning och god servicekultur i teamen.

Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och är väl förtrogen med en eller flera större affärs- och rapporteringssystem.

Som person är du en naturlig ledare som motiveras av att coacha medarbetare likväl som att föra affärsrelaterade diskussioner med kunder. Du är analytisk, strukturerad, drivande och resultatorienterad. Du inspireras av att ge god service och är prestigelös nog att själv rycka in när det behövs. För att passa in i vår organisation är det viktigt att uppvisa lyhördhet, öppenhet, helhetssyn och handlingskraft. Du har förmåga att skapa goda relationer och nätverk samt kan hantera ett kund- och leverantörsförhållande på ett professionellt sätt.

I denna rekrytering samarbetar Lantmännen med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Catarina Svensson på Academic Search International, 0721- 83 80 20. Vi arbetar med ett löpande urval och vill därför ha din ansökan snarast.

Ett första urval är gjort och intervjuer pågår.

ansök tjänsten