close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen

Redovisningschef


Redovisningschef


Lantmännen Shared Service Center

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskin och lantbruk. Exempel på våra varumärken är Axa, GoGreen, Hatting, Kungsörnen och Kronfågel. Verksamheten ägs av 36 000 lantbrukare, har 10 000 anställda, är verksamma i 18 länder och omsätter 36 miljarder kronor.

Shared Service Center är en kundorienterad serviceorganisation som erbjuder koncernens bolag i Sverige, Norge och Danmark kostnadseffektiva ekonomitjänster med hög kvalitet inom redovisning, leverantörs- och kundreskontra. Våra ledord är kundfokus och effektivitet.

Då Lantmännen SSC är i en utvecklingsfas har du stora möjligheter att påverka arbetssätt där behov av standardisering och effektivisering finns. Vårt interna klimat präglas av en öppen dialog bland trevliga och motiverade medarbetare. Du rapporterar till Head of Accounting and Reporting. Dina främsta kontaktytor är mot personal inom koncernens fastighetsbolag, moderbolaget samt koncernfinans. Koncernspråk är svenska. Tjänsten är på heltid och med tillträde så snart som möjligt.

Lantmännen SSC söker en ekonom med placering på kontoret i Malmö. I rollen kommer dina huvudsakliga ansvarsområden att vara:

  • Ansvar för att leda och fördela kvalificerat redovisnings- och bokslutsarbete
  • Coacha 3 teamledare med ett totalansvar om ca 15 medarbetare
  • Processexpert för fastighetsekonomi inom Lantmännen
  • Ansvar för kontakt med revisorer
  • Ansvar för affärsrelationen, kvalitet och budget mot kund
  • Ansvar för god servicekultur i teamet samt delta i implementering av nya policies och riktlinjer

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomi- och rapporteringsarbete för fastighetsbolag eller fastighetsavdelning. Erfarenhet av arbete relaterat till moms- och skattefrågor kopplat till fastigheter är ett krav. Du behöver inte vara specialist men kunna formulera adekvata frågor till skattespecialister. Har du arbetat med koncernredovisning är det meriterande. Det är också en fördel om du arbetat i ett SSC eller liknande. Du har en civilekonomexamen eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, M3/Movex och Cognos eller motsvarande större affärssystem.

Som person är du en naturlig ledare som motiveras av att coacha medarbetare likväl som att föra affärsrelaterade diskussioner med kunder. Du tycker om att arbeta med siffror, är analytisk, strukturerad och resultatorienterad samt inspireras av att ge god service. Du har erfarenhet av att utveckla och effektivisera ekonomiprocesser samt av projektarbete. För att passa in i vår organisation är det viktigt att uppvisa lyhördhet, öppenhet, helhetssyn och handlingskraft. Du har förmåga att skapa goda relationer och nätverk samt kan hantera ett kund- och leverantörsförhållande på ett professionellt sätt.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Måns Persson på Academic Search, 040-615 16 00. Tjänsten ska tillsättas så fort rätt person kan tillträda. Vi arbetar därför med ett löpande urval och vill ha din ansökan redan idag, dock senast den 21 mars.

ansök tjänsten