close
Logo

8 Jan 2018

Finax AB

Produktchef

Finax söker produktchef med strategisk känsla

Familjeföretaget Finax är ett av de ledande cerealieföretagen i Norden. Finax AB:s huvudkontor ligger i Helsingborg, där också våra egna kvarnar finns. Här tillverkar vi mjöl, brödmixer och inte minst våra välkända müsliblandningar. Redan i slutet av 70-talet lanserade Finax Sunt & Gott, den första svenska müslin som fortfarande är en av Sveriges mest välkända och köpta. Finax har under 2011 förvärvat Björnekulla och Baginto, med varumärket Crazy Bakers, vilket innebär att produktportföljen idag omfattar mjöl, müsli, bröd och glutenfritt såväl som sylt, marmelad, grönsaker och saft. Läs gärna mer på www.finax.se och om Björnekullas produkter på www.bjornekulla.se.

Vi söker dig som vill arbeta i en organisation som är i ständig utveckling och där ditt arbete präglas av ett helhetsansvar. I din roll som produktchef för varumärket Björnekulla är du länken mellan företagets olika funktioner och ansvarar för att vi erbjuder produkter som är lika attraktiva för våra konsumenter och som våra kunder.

Ansvarsområden
Tjänsten som produktchef är nyinrättad till följd av uppköpet av Björnekulla 2011. Som produktchef har du det övergripande ansvaret för att underhålla och utveckla produktportföljen för varumärket Björnekulla och för varumärkets marknadsbudget. Arbetet med att införliva Björnekulla i Finax struktur och planer pågår men blir också en del av dina arbetsuppgifter inledningsvis. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Skapa förståelse för marknaden och påverkande faktorer med hjälp av att analysera och bearbeta konsumentinformation och andra fakta kring marknaden och trender
  • Identifiera marknadsmöjligheter genom segmentering, analyser och affärsutveckling
  • Omvandla möjligheter till lönsamma nyhetslanseringar
  • Skapa marknadsstrategier för produkterna och kategorin med fokus på lönsamhet, försäljning, innovationer och nedläggningar
  • Underhålla befintliga produkter genom i första hand kampanjer och butiksaktiviteter
  • Utvärdera och utveckla nya affärsområden relaterat till kategorin.

Vi erbjuder
Du kommer att arbeta i ett företag som erbjuder flera möjligheter till personlig utveckling. Finax är en aktör på den svenska och nordiska marknaden och ingår i en koncern med verksamhet i Europa, USA och Kanada. Det finns samtidigt ambitioner att utveckla verksamheten genom uppköp där Björnekulla är det senaste exemplet. Du kommer att arbeta nära ledningen samt ges utmaningar och eget ansvar.
Tjänsten är placerad på Finax kontor i Helsingborg.

Kvalifikationer
Du har ett par års erfarenhet från en liknande roll och är nu redo att ta ett lite större ansvar. Det är en fördel att ha erfarenhet från en roll inom marknad eller sälj och gärna från dagligvaruhandel. Förutom ditt direkta ansvar för Björnekulla ska du kunna bidra i arbetet med att ta fram struktur för strategi- och planarbete. Därför är det meriterande med erfarenhet från att arbeta med mer långsiktiga strategier där mål formuleras i kvalitativa och kvantitativa termer och därefter bryts ner i konkreta planer. Du har eftergymnasial utbildning från högskola, universitet eller liknande. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Personlighet
Som person är du strategisk och analytisk med en ödmjuk och prestigelös attityd. Du har förmågan att växla mellan att planera långsiktigt och att omvandla planer till aktiviteter i nuet. Du är en lagspelare som ser styrkan i att arbeta och inspirera varandra tillsammans i team för att uppnå gemensamma mål.

Så söker du tjänsten
Finax AB samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar ett personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta Lotten Pettersson 0708 36 35 48 som ansvarar för denna rekrytering. Vi har påbörjat intervjuarbetet. Tjänsten är fortsatt öppen att söka och vi vill därför ha din ansökan snarast.

ansök tjänsten