close
Logo

8 Jan 2018

Midsona Sverige AB

Produktchef

Midsona Sverige AB söker Produktchef för Naturdiet

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom kost, hälsa och egenvård. Vår produktportfölj utgörs av en kombination av starka egna varumärken och internationella varumärken som ger våra kunder det bästa sortimentet tillsammans med ett unikt marknadskunnande. Midsona har ett antal välkända varumärken som Friggs, Naturdiet, MaxMedica, Renässans och MyggA. Vi säljer även ett antal högkvalitativa varumärken från uppdragsgivare, t ex Blutsaft, Glucosanol och Esberitox. Våra kunder finns inom dagligvaruhandel, apotek och hälsobutiker. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com.

Har du ett genuint intresse för hälsa? Har du erfarenhet av att arbeta med snabbrörliga konsumentprodukter och strategiska marknadsfrågor? Midsona söker nu en produktchef som ska utveckla Naturdiet och samtidigt driva kategorin. Inom Midsona erbjuds du möjligheten att arbeta marknadsfokuserat tillsammans med kollegor som har lång erfarenhet av arbete med starka varumärken.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som produktchef är du ansvarig för att driva och utveckla Naturdiet. Du har lönsamhetsansvar för produktsortimentet som idag omsätter över 100 MSEK. Du är därmed också ansvarig för marknadsförings- och kampanjbudgeten för varumärket. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:

 • Analysera och sammanställa intern och extern information kring varumärket, kategorin och marknaden samt utveckla strategier och planer för Naturdiet
 • Underhålla och utveckla Naturdiet med hänsyn till i första hand sortiment, marknadsföring och design
 • Driva kategoriarbete inom Vikt specifikt och Hälsa generellt
 • Koordinera arbetet kring Naturdiet med kollegor i övriga Norden.

  Som produktchef har du ett nära samarbete med många avdelningar inom bolaget men också externa kontakter med dietist, byråer och säljbolag. Du rapporterar till marknadschefen. Tjänsten är placerad i fina lokaler i Malmö.

  Kvalifikationer
  Du har minst 3 års erfarenhet från marknadsföring av snabbrörliga konsumentvaror, gärna från dagligvaruhandel. Det är meriterande om du har arbetat med produkter och varumärken utifrån ett kategoriperspektiv och har förståelse för hur kunderna arbetar med kategorifrågor. Du har en akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du kan Office-paketet.

  Personlighet
  En viktig del av dig som person är att du brinner för hälsa och kan representera och stå för dina produkter. Du är analytisk, drivande, initiativrik och tycker om att arbeta med många kontaktytor. Vidare är du strukturerad, självgående och har förmågan att utveckla rutiner där det behövs. I rollen som produktchef har du möjlighet att ta egna initiativ och fatta beslut själv.

  Så söker du tjänsten
  Midsona samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar ett personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringsansvariga på Academic Search International, Lotten Pettersson 0708-36 35 48. Vi vill ha din ansökan snarast.

  ansök tjänsten