close
Logo

8 Jan 2018

Procordia Food

Procordia söker innovationsdriven Brand Manager

Procordia söker innovationsdriven Brand Manager

Abba Seafood och Procordia är sedan 1 april 2013 ett gemensamt matföretag under namnet Procordia. Med Sveriges populäraste varumärken bildar vi Sveriges bästa matföretag. Tillsammans skapar vi ett innovativt och konkurrenskraftigt matföretag och en spännande arbetsplats. Vi har en omsättning på totalt ca 4,5 miljarder kronor och över 1300 anställda. Vi har huvudkontoret i Eslöv och anläggningar på åtta orter i Sverige: Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Kumla, Örebro, Vansbro och Kungshamn (produktion och råvarucentral) och Uddevalla (lager). Vi tillagar mat och dryck med kärlek och omtanke om människor och miljö och samarbetar bl.a. med Allwin och Friends.
Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Middagsklart, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, Fun Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Liva Energi och Paulúns. Läs gärna mer på
www.procordia.se.

Vi erbjuder rätt person möjligheten att arbeta med ett av våra nya varumärken från grunden för att skapa en framtida hjälte i vårt sortiment. Du har det yttersta ansvaret för ditt varumärke och arbetar tillsammans med erfarna kollegor som bidrar i utvecklingen. Procordia står inför ett spännande år där vi kommer att utveckla vår organisation och vår portfölj vilket innebär en unik möjlighet att vara med och bidra i ett större perspektiv.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att ansvara för att utveckla varumärket JOKK från dagens dryckesvarumärke till ett varumärke inom flera olika produktsegment. Det kommer att vara din uppgift att skapa och driva denna utveckling och att göra varumärket till något utöver det vanliga. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Utveckla en strategi för varumärket JOKK med alla ingående delar för att skapa långsiktig försäljning och lönsamhet
  • Baserat på strategin utarbeta varumärkes- och kommunikationsplattform
  • Driva igenom aktiviteter som stödjer strategin t ex produktutveckling, re-design och kommunikationsaktiviteter
  • Kontinuerligt följa upp P&L och marknadsutveckling
  • Driva och informera om varumärket och aktiviteter internt
  • Löpande hantera aktiviteter i det dagliga inklusive det som berör andra funktioner som sälj, supply chain, konsumentkontakt, produktion mm.

Du rapporterar till Marketing Manager. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Eslöv som ligger inom pendlingsavstånd från såväl Lund (15 min) som Malmö (30 min) och Helsingborg (40 min).

Kvalifikationer
Du har några års erfarenhet från motsvarande roll med ansvar för varumärkes- och produktutveckling inom dagligvaruhandel. Erfarenhet av projektledning och innovationsarbete är önskvärt. Du har relevant akademisk examen från universitet eller högskola, troligen civilekonom eller motsvarande. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift och är van vid att arbeta i Office och Nielsen.

Personlighet
Som person är du en naturlig ledare och kan hantera det informella ledarskapet lika väl i en projektledarroll som gentemot andra funktioner i företaget. Du kombinerar ett affärsmannaskap med kreativitet vilket gör att du kan driva och utveckla varumärket. Du är prestigelös och drivs av att arbeta med såväl strategiska som operativa frågor.

Så söker du tjänsten
Procordia samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar ett personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Academic Search International, Lotten Pettersson 040-615 16 13. Vi tar nu emot ansökningar och gör urval löpande.

ansök tjänsten