close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen

Process- & Systemspecialist inom Inköp/E-handel

Process- & Systemspecialist inom Inköp/E-handel


Kommunikativ expert på E-handelslösningar

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Koncernen ägs av 36 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, är verksam i 18 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Lantmännen är verksam i alla delar av värdekedjan – från jord till bord.

För att Lantmännen ska bli mer lönsamt behöver vi arbeta kostnadseffektivt i alla led. Den gemensamma funktionen Varuflöde, där inköp är ett av delområdena, arbetar fokuserat med detta. Lantmännen har stor potential i att vidareutveckla och förbättra sitt inköpsarbete och inköpsfunktionen är nu under stark utveckling. Under 2012 har ett stort förändringsprogram – Supply Management Excellence (SME) startats för att implementeraett nytt arbetssätt inom inköp.

Purchasing Development & Support är en avdelning inom Koncerninköp, och ansvarar för processer, system, kompetensutveckling, uppföljning och att driva olika förbättrings- och effektiviseringsprojekt inom koncernens hela inköpsfunktion. Just nu pågår ett projekt för att implementera en e-handelslösning för inköp av indirekt material och tjänster (en s.k. eProcurementlösning) i hela koncernen.

Du kommer att vara Lantmännens expert på vår e-handelslösning (Ariba P2P). Ditt övergripande mål är att systemet används så mycket som möjligt, och du är en av nyckelpersonerna för att systemet ska bli en framgång för inköpsorganisationen och Lantmännen internt och externt.

Du kommer att ansvara för

 • att driva användningen av systemet tillsammans med lokala sponsorer och superusers
 • att tillsammans med IS/IT driva utveckling och förvaltning av systemet
 • att systemets funktioner och processer är effektiva ur ett användarperspektiv
 • att innehållet i systemet är uppdaterat
 • att löpande ansluta nya leverantörer (efter att projektet avslutats)

  Vi söker en person med akademisk examen, gärna civilingenjör eller systemvetare, med minimum 3-5 års arbetslivserfarenhet.

  Du brinner för att skapa system och processer som stöttar verksamheten och du har goda erfarenheter av e-handelssystem. Du har också en god teknisk förståelse samt en vilja att i detalj sätta dig in i hur systemet fungerar. Att vara kommunikativ och ha en pedagogisk förmåga är viktigt för den här tjänsten, samt att vara serviceminded och ha en god förmåga att skapa bra relationer till andra. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

  För rätt person kan vi erbjuda en utmanande position med stora möjligheter till personlig utveckling. Rollen som Process- & Systemspecialist inom Inköp/E-handel rapporterar till chefen för Purchasing Development & Support.

  I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Susanne Liljefors Krueger på Academic Search International, 08-555 15 735. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Då vi intervjuar löpande är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 maj.

  ansök tjänsten