close
Logo

8 Jan 2018

Atea Sverige AB

Platschef Helsingborg

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 500 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning 2013 på ca 22 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo börs. I Sverige är det 1 900 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Luleå i norr. Omkring 1000 av dessa är konsulter. Tillsammans med kunder i hela landet bygger Atea Sverige med it. Atea har ett heltäckande utbud av produkter och tjänster inom it, och hjälper företag med hela kedjan  från design, utveckling och produktförsörjning till funktion och underhåll. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Atea söker nu en platschef tillika försäljningschef i världsklass till kontoret i Helsingborg med sina ca 28 lokalt anställda medarbetare. Du kommer att arbeta i en stimulerande företagskultur präglad av engagemang, laganda och ansvarstagande medarbetare. Atea befinner sig i ett mycket spännande skede och du får en nyckelroll i att driva verksamheten framåt.

På Atea råder det högt i tak och verksamheten genomsyras av Ateas värderingar:

 Vi vill mer!
 Vi brinner för det vi gör!
 Vi tar personligt ansvar och sätter laget före jaget!

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter är att:


Vara ledningens lokala företrädare på orten i såväl interna som externa aktiviteter samt vara drivande att stärka Ateas varumärke genom att delta i och/eller arrangera värdeskapande aktiviteter.

Mål och styrning (ansvara för kontorets måluppfyllelse och resultat)

Kompetensmässigt och affärsmässigt leda och utveckla kontoret enligt Atea och marknadens krav.

Ansvara för att Atea´s policys riktlinjer eller policies?, processer och rutiner införs och efterlevs.

Ansvara för att Atea värderingar genomsyrar arbetet och genomföra aktiviteter för att främja trivsel, arbetsglädje och motivation

Vara aktiv i regionledningen med att utveckla hela regionen samt vara aktiv med att införa och sprida goda erfarenheter inom regionen


Ha löpande kontakter med kontorets viktigaste kunder samt hålla goda relationer med viktiga leverantörer

Som Försäljningschef leda och driva försäljningen för enheten.
För att lyckas som platschef på Atea behöver du: 

Gedigen tidigare erfarenhet från ledande befattning, med fördel från säljorganisation eller annan starkt säljpräglad roll.

Drivas av att leverera resultat och uppfylla kundförväntningar

Kunskap om IT och dess nytta för verksamheter

Duktig på att skapa relationer och nätverk

Förmåga att peka ut riktningen åt dina medarbetare. Leda och följa upp samtidigt som du motiverar och ger befogenheter.

Akademisk utbildning eller motsvarande.

Meriterande egenskaper inkluderar:

Om du haft kontakt och insikt i Ateas erbjudande sen tidigare

Stort lokalt nätverk inom näringslivet i Helsingborg

Bakgrund från it-branschen eller från roll som t ex it-chef i annan bransch

Vårt erbjudande till dig:

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi är svenska landslaget i it-infrastruktur som bygger ett bättre Sverige med it. Vill du också vara en del av landslaget?

Ansökan

Atea samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar ett personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta Louise Stamå 0701-653196. Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt, dock senast den 15 april.

ansök tjänsten