close
Logo

8 Jan 2018

Posten

Personalspecialist

Posten Meddelande utvecklar effektiva lösningar för att skicka och ta emot brev, paket, reklam och tidningar, ofta i kombination med digitala tjänster. Posten levererar försändelser säkert och i rätt tid varje vardag, 52 veckor om året, till 900 000 företag och 4,5 miljoner hushåll i Sverige. Posten Meddelande AB är ett helägt dotterbolag till PostNord AB. Bolaget har cirka 25 000 medarbetare. Besök oss gärna på www.posten.se. Mångfald är en naturlig del i Postenkoncernens verksamhet. Vi välkomnar gärna dig som liksom vi ser på olikheter som en styrka och en förutsättning för konkurrenskraft och tillväxt.

Personalspecialist till
Posten Meddelande AB

Ditt uppdrag

Då en av våra medarbetare inom staben för Personal går vidare till andra uppdrag inom verksamheten söker vi nu en affärsorienterad Personalspecialist med bred kunskap inom HR, med intresse och spetskompetens inom arbetsrätt, avtal och omställningsarbete. Är du den vi söker?

Då kommunikations- och logistikbranschen står inför stora förändringar söker vi en medarbetare med driv och som brinner för förändringsarbete. Din primära uppgift är att driva och leda utvecklingsfrågor inom HR och inom dina specialistområden, utifrån verksamhetens utmaningar och behov. Du kommer att arbeta i huvudsak gentemot produktionsorganisationen som är den mest personalintensiva organisationen inom Meddelande, där du samarbetar med chefer och andra nyckelpersoner. Tillsammans med dina kollegor i HR-teamet utvecklar och implementerar du strategier, processer, metoder och verktyg för att flytta fram positionen inom personalområdet. I din roll kommer du även att delta i utvecklingsarbete utifrån olika projekt och styrgrupper och även företräda affärsområde Meddelande i koncerngemensamma HR-aktiviteter. Vidare kommer du i tjänsten att förhandla och samverka med de fackliga organisationerna i verksamheten.

Du kommer att vara placerad på PostNords huvudkontor i Solna tillsammans med tio kollegor inom personalstaben för Posten Meddelande.

Din Profil

För att bidra till den positiva utvecklingen inom Posten Meddelande har du god insikt och förståelse för att samarbete och coachning är rätt verktyg för att nå uppsatta mål. Du är mål- och resultatinriktad och har därigenom drivkraft att initiera och genomföra förändringsarbete. Du har mycket goda kunskaper, såväl teoretiskt som i praktiken, inom omställning och av kollektivavtal. Du har god förhandlingsvana och erfarenhet av både kollektiv- och tjänstemannaområdet. Vidare har du erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete, gärna inom större produktionsrelaterad verksamhet, och du har också ett intresse av, och verkar för, att HR bidrar aktivt till affären.

Vi söker dig som har en examen från PA-programmet eller annan relevant högskoleutbildning, samt några års erfarenhet av kvalificerat personalarbete. För att vara rätt person för rollen har du erfarenhet av att aktivt driva personalprocesser och aktiviteter i samarbete med, och genom, chefer i verksamheten. En väl fungerande kommunikation är en framgångfaktor i våra kommande utmaningar och du är därför duktig på att paketera och presentera budskap. Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra.

Du får

Vi erbjuder ett stimulerande och spännande jobb med möjligheter att påverka och bidra i en verksamhet i förändring. Du får ett brett nätverk inom koncernen och kommer också att träffa olika samarbetspartners och intressenter. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter i framtiden i en stor nordisk koncern.

Så här söker du tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Posten Meddelande AB med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar personligt brev och CV. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Brune Tavell (08-555 15 717) eller Sanna Enblad (08-555 15 711) på Academic Search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Pia Ekedahl, HR-chef, på telefonnummer 08-781 10 00. Urval och intervjuer sker löpande i denna rekryteringsprocess, ansök därför så snart som möjligt. Vi vill dock ha din ansökan senast måndag 4 juli 2011. Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
För fackliga kontaktpersoner se www.postnord.se/fackliga

ansök tjänsten