close
Logo

16 Jan 2019

Livsmedel | Malmö | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Pågen – Produktchef

Pågen söker nu en driven Produktchef

Brinner du för produktutveckling, varumärkesbyggande och affärsutveckling och vill vara del av ett företag i ständig utveckling där du kan vara med och påverka? Då är detta jobbet för dig. Pågen söker nu en driven och strukturerad Produktchef med ansvar för söta bröd, skorpor och Gifflar. Pågen växer, både i Sverige och internationellt, vilket gör att du i rollen som Produktchef erbjuds en spännande möjlighet i ett entreprenörsdrivet bolag med stor bredd och korta beslutsvägar. Som Produktchef rapporterar du till marknadschefen med placering i Malmö och ingår i företagets marknadsavdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Som Produktchef blir ditt främsta ansvar att driva och utveckla Pågens sortiment inom söta bröd, skorpor och Gifflar och dess försäljning med konsumenten i fokus. Med ett eget resultatansvar tar du tillsammans med marknadschefen fram och genomför varumärkes- och affärsplaner med målsättning att ta Pågen till nästa nivå och öka både försäljning och lönsamhet. Tillsammans med Key Account Management, kategoriteam, säljkår, och ett produktutvecklings- och kvalitetsteam driver du tillväxt av både existerande sortiment och nylanseringar på ett insiktsfullt och inspirerande sätt för ökad lönsamhet. Du ansvarar för produkter från idé till lansering genom innovation, renovation och taktisk kommunikation.

Som Produktchef är det viktigt att känna ett helhetsansvar för sina produkter, vilket bland annat innebär:

• Driva och vårda existerande sortiment

• Ansvar för konceptutveckling av nya produkter och sortiment från idé till färdig lansering

• Projektleda produktutvecklings- och marknadsprojekt

• Optimering och renovering av befintligt sortiment inkl kvalitetsförbättring

• Planera, driva och följa upp kampanjer och nylanseringar

• Taktiskt kommunikationsansvar

• Driva lönsamhet och tillväxt

• Analys och uppföljning av marknadsaktiviteter samt initiera actions vid behov

• Budgetansvar inom definierat område

• Prissättning

• Prognos och analys

Bakgrund

Vi söker dig som har 3-6 års erfarenhet från en liknande position inom FMCG och är utbildad civilekonom, med inriktning marknadsföring, strategi eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning av NPD-projekt i tillverkande industri. Erfarenhet i Nielsen är meriterande.

Din personlighet & kompetenser

Som person är du affärsmässig, handlingskraftig och prestigelös. Du är en duktig projektledare som arbetar strukturerat med god förmåga att engagera och delegera arbetsuppgifter både internt och externt. Du arbetar proaktivt och självständigt, men är samtidigt en lagspelare med förmågan att se helheten och samarbeta i grupp. Vidare har du ett starkt driv och kan hantera många intressenter och projekt samtidigt. Du är mål- och resultatinriktad med ett ”proven track-record”. Du arbetar insiktsbaserat utifrån ”consumer och shopper insights”, är analytisk samt har goda kommunikationsegenskaper. Det är även viktigt att du har ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt och en ”can do”-attityd.

För att lyckas i rollen som Produktchef bör du ha ett stort intresse för att utveckla och stärka vår marknadsposition samt ha intresse för bröd och bageri.

Om Pågen

Välkommen till Pågen, Sveriges största bageri. Här bakar vi alla med kärlek, oavsett vad vi jobbar med. Vårt goda, färska bröd finns i alla svenska matbutiker och vi har medarbetare över hela landet, från Ystad till Haparanda. Dessutom hittar du vårt bröd i matbutiker i Danmark, Norge, Finland och Tyskland och våra Gifflar och skorpor exporteras till 25 olika länder. Vi är ett familjeföretag i femte generationen som har bakat bröd med kärlek i 140 år. Det tänker vi göra minst lika länge till. Vill du följa med oss på resan? Läs mer på www.pagen.se

Din ansökan

Pågen samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anette Nordgaard på 070 175 64 24 anette.nordgaard@academicsearch.se eller researcher Sara Olsson 0701 65 31 96 sara.olsson@academicsearch.se på Academic Search. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 20 januari 2019.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

*m

Anette Nordgaard - anette.nordgaard@academicsearch.se

Apply now