close
Logo

19 Nov 2018

Livsmedel | Stockholms län | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Orkla – Inköpsassistent

Orkla Group Procurement, Confectionery & Snacks Sverige

Vill du vara med och driva utvecklingen framåt tillsammans med kompetenta kollegor i vårt team hos Nordens ledande leverantör av märkesvaror till dagligvaruhandeln?

Nu söker vi en analytisk och ansvarsfull inköpsassistent till vårt inköpsteam för Confectionery & Snacks Sverige. Teamet består av fyra personer och utgör länken för alla inköpsaktiviteter relaterade till bolaget. Placeringsort är på vårt huvudkontor i Solna.

Orkla etablerade 2015 Orkla Group Procurement (OGP), en inköpsorganisation med 150 kollegor som arbetar med alla bolag inom Orkla. Inköpsorganisationen består av 2 delar. En kategoriorganisation med ansvar för att ta ut kostnadssynergierna mellan alla Orklas bolag samt en lokal organisation (Business unit team) som ansvarar för implementering av inköpsprojekt samt projektledning för optimerings- och innovationsinitiativ. Vi inom den lokala organisationen är det bolagsspecifika team som driver implementeringen på våra två tillverkningsorter i Kungälv och Filipstad. OGP har en central roll för företagets kostnadseffektivisering samt tillväxtmål och tack vare att vi bara har funnits i tre år så utvecklas vi fortfarande och sätter nya processer och arbetssätt.

Arbetsuppgifter & Ansvarsområden

  • Assistera dina teammedlemmar med administrativa uppgifter.
  • Registrera nya artiklar, uppdatera priser och avtal.
  • Granska fakturor och kommunicera med våra leverantörer.
  • Säkerställa att våra system och avtal är uppdaterade med lägsta gällande villkor och totalkostnad.
  • Administrativt kontrollera att våra leverantörer följer våra högt ställda krav på kvalitet samt matsäkerhet.
  • Självständigt följa upp priser, inköpskostnader och marknadsutveckling för våra produkter.

Du arbetar självständigt, med stort ansvar och många kontaktytor, i en dynamisk arbetsmiljö och i nära samarbete med produktionen i Filipstad och Kungälv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet inom inköp och från FMCG branschen. Meriterande för tjänsten är kunskaper i affärssystemet SAP. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet samt i svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du affärsmässig och initiativtagande, effektiv och strukturerad, engagerad med stor social kompetens och förmåga att skapa nätverk både externt och internt. Du är analytisk och noggrann i ditt sätt att arbeta, samtidigt som du trivs med varierande arbetsuppgifter, där förmågan att både se detaljerna och skapa överblicken ingår som naturliga inslag. Du är flexibel samt serviceminded och du trivs i en innovativ och framåt organisation.

Om Orkla

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, med andra viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Totalt 13.000 anställda är verksamma i 20 länder, med en omsättning på över 30 miljarder NOK.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken inom respektive kategori. OLW tillverkar och säljer produkter inom segmenten chips, nötter, popcorn, dipmixer och ostsnacks. Ett exempel är klassiska OLW Cheez Doodles som är marknadens största snacksprodukt. Under varumärket Göteborgs Kex finns de välkända varumärkena Ballerina, Singoalla, Brago, Guld Marie, Kung Oscar Pepparkakor m fl. Orkla Confectionery & Snacks Sverige, med 700 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder, ingår i affärsområdet Orkla Confectionery & Snacks som återfinns i de nordiska länderna och Baltikum.

Ansökan

Academic Search hjälper Orkla med denna rekrytering. Vill du arbeta med några av Sveriges mest älskade varumärken så är du välkommen med din ansökan via länken nedan, gärna så snart som möjligt.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sara Olsson på Academic Search, +46 701 653196 eller sara.olsson@academicsearch.se.

*M

*M

Sara Olsson - Sara.olsson@academicsearch.se

Apply now