dots

Majken tipsar!

Majken Lundblad, du arbetar som konsultchef och ansvarar bland annat för att proaktivt bygga vårt konsultnätverk. Vad är dina bästa tips för att bli upptäckt som konsult på Linkedin?

Nyckelord ✔ Optimera din sökbarhet genom att ha en nyckelordsrik profil som belyser din expertis och erfarenhet. Men även vilka typer av uppdrag du är intresserad av framåt!

Visa att du är konsult ✔ Ord som interim, konsult, consultant, freelance bör finnas i din profil. Du har med fördel ’contract’ som preferens på ’employment type’. 

Kompetenser ✔ Fyll din profil med vilka system du hanterar, vilka språk du talar, certifikat och olika utbildningar du erhåller. Less is NOT more på Linkedin!

Var nåbar ✔ Specificera dina kontaktuppgifter på din profil, då du troligen inte är lika aktiv på Linkedin som oss i branschen. Interimsprocessen kräver effektivitet från samtliga parter.

Tillgänglighet ✔ Om du redan är på uppdrag skriv ut ”Tillgänglig för nya uppdrag från och med 2024-01-31”.

Finns det något som du som konsult skulle vilja ha andra tips och råd kring? Hör av dig till Majken Lundblad & Ella Johansson så tar de gärna dialogen vidare med dig!

Academic Search International
dots

Fler nyheter

Se alla