close
Logo

9 Dec 2018

Livsmedel | Malmö | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

Movement Group – Försäljningsdirektör

Movement Group söker nu en Försäljningsdirektör, en nyckelspelare, som i sin roll får stor möjlighet att påverka såväl säljorganisationens utveckling som Movements fortsatta starka positionering på marknaden. Har du en gedigen erfarenhet från ledarskap och försäljning inom retail och/eller FMCG? Då är detta rätt utmaning för dig!

Om rollen

I rollen som Försäljningsdirektör är du kommersiellt ansvarig för hela säljkårens affär och har fullskaligt personalansvar för åtta försäljningschefer och genom dem ansvar för våra ca 80 säljare. Tjänsten är placerad i Malmö. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Genom dina försäljningschefer leda säljkårerna mot att uppfylla och överträffa uppsatta affärsmål, utifrån uppdragsgivarens riktlinjer och i linje med Movements vision, strategiska inriktning och värdegrund.
 • Skapa proaktivitet och engagemang hos dina ledare.
 • Utveckla, implementera och följa upp gemensamma säljprocesser.
 • Ansvara övergripande för upplägg och innehåll av våra säljkonferenser.
 • Driva, implementera och skapa delaktighet i nödvändig förändring och utveckling.
 • Agera för att bibehålla och utveckla en stark, varm och kommunikativ organisationskultur.
 • Coacha dina medarbetare i deras utveckling, genom löpande uppföljnings- och coachingsamtal, samresor och medarbetarsamtal.

Erfarenhet och utbildning

 • Du har en eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknad, ekonomi eller motsvarande.
 • Du har minst 5 års erfarenhet som försäljningschef eller liknande.
 • Du har ett gott dokumenterat ledarskap och affärsmannaskap.
 • Du har erfarenhet av retail och/eller FMCG.
 • Du är en skicklig användare av Office-paketet och säljstödsystem.
 • Du har god verbal och skriftlig förmåga.

Den vi söker

För att vara rätt i rollen som Försäljningsdirektör krävs, förutom en gedigen erfarenhet från branschen, att du som kandidat kan stå för och leva efter företagets vision och värdeord; proaktiv, affärsmässig och prestigelös. Du är duktig på att verka genom ledare, skapa enhetliga processer, framåtanda, resultatfokus och stort driv.

Du har en medryckande, ärlig och modig personlighet med en god förmåga att leda, inspirera, engagera och entusiasmera dina medarbetare. Du är en god kommunikatör med en öppen, ärlig och respektfull framtoning. Du har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter framför problem. Att du brinner för försäljning ser vi som en självklarhet!

För att skicka din ansökan

Movement Group samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofi Bernflo på 0708-28 81 29 eller Sara Olsson på 0701-65 31 96 på Academic Search.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande dock senast den 31 december.

Om Movement

Det ligger liksom i namnet, Movement är ett tillväxtföretag, i ständig rörelse framåt. Vi växer när vi utvecklas och när vi skapar framgång för våra uppdragsgivare. En dag på jobbet innebär hög energi, en kul stämning och korta beslutsvägar. Med över 50 år av framgång bakom oss kan vi vår marknad och vi arbetar hela tiden med att bli bäst på de tjänster vi erbjuder. Därför vänder sig många starka leverantörer och varumärken sig till oss, varumärken och produkter som vi är stolta att representera.

Movement Sales Partner AB erbjuder specialiserade säljtjänster till leverantörer i Sverige inom dagligvaruhandel, servicehandel samt restaurang och storhushåll. Movement Business Partner AB är ett av Sveriges ledande sälj-, marknadsföring- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. Vi har drygt 130 engagerade medarbetare och arbetar med omkring 50 olika uppdragsgivare.

*M

Sofi Bernflo - sofi.bernflo@academicsearch.se

Apply now