close
Logo

15 Sep 2019

Energi/Miljö | Skåne län | Ekonomi/Finans | Rekrytering

Modity – Redovisningsekonom

Är du en kunnig och driven redovisningsekonom som vill utvecklas i en spännande bransch? Vill du vara en del av att göra Energiaffären enkel? Då kan detta vara något för just dig! Vi söker en Redovisningsekonom som vill bli en viktig pusselbit i Moditys utveckling!

Modity Energy Trading är ett av Sveriges ledande Energihandelsbolag och riktar sig till energibolag, producenter och industri. Genom sin spetskompetens, öppenhet och närvaro ger Modity sina kunder möjligheten att koncentrera sig på sin kärnverksamhet, allt för att göra energiaffären enkel. Att förenkla gäller även på kontoret, atmosfären på arbetsplatsen är syrerik och Moditys anställda hjälper och förenklar för varandra.

Modity jobbar aktivt med deras kultur och våra värderingar- Det leder till större gemenskap, större kunskap och skapar ett starkare team. Och det är som team Modity blivit en av Sveriges ledande energihandlare.

Om rollen

Vi söker dig som har hunnit skapa dig en bra bredd inom yrket som Redovisningsekonom. I rollen som Redovisningsekonom kommer du att arbeta med operativt redovisningsarbete men också med förbättringsprocesser vad gäller redovisning och olika projekt. I rollen ingår uppgifter som:

  • Månadsbokslut med ansvar för rapportering av resultat
  • Löpande bokföring
  • Årsredovisning
  • Kontakt med revisorer och förberedelse inför löpande revisioner
  • Utveckling av bokslutsprocessen och arbetssätt
  • Processarbete
  • Intern kontroll

Teamet du ingår i tillhör Backoffice-funktionen och består av 6 personer. Utöver det löpande och operativa arbetet för rollen finns möjligheter att vara behjälplig på andra plan, processer och projekt beroende av din erfarenhet och kompetens.

Erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som har en ekonomisk grundutbildning (högskola/universitet, KY eller liknande). Vi ser gärna att du har minst 5-10 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, då det är viktigt att du snabbt kan sätta dig in i arbetet. Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen och/ eller bank- och finans. Du har goda kunskaper i Microsoft Dynamics NAV och Microsoft Office.

Den vi söker

Vi söker dig som har en genuin passion för att arbeta med redovisning och håller dig gärna uppdaterad på nya regler och riktlinjer inom ämnet. Det är en självklarhet att du är noggrann, strukturerad, rationell och konsekvent. Du är van vid och kan hantera deadlines för rapportering. Du har god analytisk förmåga och ett stort fokus på mål och kvalitet. Din personlighet karaktäriseras bland annat av lyhördhet och flexibilitet och vi tror att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är engagerad och prestigelös, beredd att hugga i när det behövs.

Vidare ser vi att du är självgående med förmågan att planera och förstår vikten av en god struktur och ordning. Du sätter dig snabbt in i dina arbetsuppgifter och är positiv som person. Klimatet på Modity är varmt, fyllt av skratt och gemenskap. Därför tror vi att du tycker om att spendera tid med dina kollegor och att du tycker att det är roligt att skapa nya relationer!

För att skicka in din ansökan

Modity samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Maja Frick på 0737 46 21 43 eller maja.frick@academicsearch.se.

Om Modity

Modity är en av Sveriges ledande energihandlare och vårt team är ett av marknadens mest erfarna. Det är en förutsättning för att kunna leverera en enkel energiaffär, inte minst eftersom förändringstakten på energimarknaden är hög. Du får helt enkelt experter som ligger steget före andra. Bland våra kunder finns några av de största inom energibranschen.

M*

Maja Frick - maja.frick@academicsearch.se

Apply now