close
Logo

23 Apr 2019

Livsmedel | Stockholms län | Marknad/Kommunikation/Försäljning | Rekrytering

MEDS.se – CMO

MEDS.se söker en driven, resultatorienterad och analytisk CMO med operativ erfarenhet av att arbeta på ett snabbt växande e-handels bolag. Du kommer i rollen att utveckla och säkerställa MEDS.se positionering på marknaden.

MEDS.se – Det Mobila Apoteket!

MEDS.se säljer receptbelagda och receptfria läkemedel online med tillstånd från Läkemedelsverket – både till dig själv, din familj och ditt djur. Vi har även ett mycket stort sortiment inom hälsa och skönhet, allt för ditt välmående. MEDS.se har ingen fysisk butik utan strävar istället efter att så snabbt som möjligt leverera direkt till dig hemma eller på kontoret. Smidigt, säkert och fraktfritt – ibland tar det inte längre än en timme. Du slipper helt enkelt att gå till apoteket själv!

MEDS.se är en välfinansierad och entreprenörsdriven verksamhet i en den snabbast växande branschen inom e-handel. På MEDS.se får du stora utvecklingsmöjligheter, stor frihet under ansvar, en trevlig arbetsmiljö med engagerade kollegor samt möjlighet att arbeta i ett bolag med korta beslutsvägar.

Om rollen

I rollen som CMO på MEDS.se säkerställer du att varumärket håller samma tonalitet i alla kanaler, både traditionell och digital media. Du ser till att Meds håller önskad positionering av varumärket på marknaden. Du kommer att utveckla och förfina varumärkes- och kommunikationsstrategi och analysera utfall och konverteringar. Du leder produktionen av marknads- och kampanjmaterial i tätt samarbete med inköp för att säkerställa hög kvalitet på materialet som går ut i alla kanaler, både när det gäller tonalitet och design.

Du kommer att ha ett helhetsansvar kring kampanjarbetet, både när det kommer till kanalval men också utifrån analys ta fram strategier för kommande kampanjer. Du samarbetar tätt med externa byråer och kravställer alla medieköp. Du kommer också ha tät dialog med leverantörer för att säkerställa samsyn kring produkter och positionering av dem online.

I rollen kommer du också få möjlighet att bygga upp ett starkt team inom content, design och performance marketing som du har personalansvar för. I dagsläget så finns det omfattande frilansstöd inom design och content som du samarbetar nära med.

I denna roll så rapporterar du till Björn Thorngren, VD för MEDS. Huvudkontoret är placerat i Västberga, men ett mindre kontor finns också i Lärkstaden i Stockholms City som kan användas vid behov.

Erfarenhet

Vi ser att du som söker den här rollen har strategisk och operativ erfarenhet av att etablera ett varumärke inom snabbrörliga varor. Du har tidigare arbetat på ett framstående e-handelsbolag och är van att arbeta med varumärkesfrågor.

Du är van att leda marknadsteam och har själv tidigare arbetat hands-on med digitala kanaler och har erfarenhet och vana av att driva kampanjer samt följa upp och analysera.

Du har erfarenhet av att arbeta med varumärkesfrågor och annonsproduktion kopplade till varumärkesarbetet vilket inkluderat stora annonsbudgetar och kampanjer.

Vi ser gärna att du har arbetat med att förhandla medieköp och är en god kravställare. Det är meriterande om du arbetat i en säljroll tidigare i arbetslivet.

Du är en kommersiellt driven person som har förmåga att arbeta både operativt och strategiskt för att bygga varumärket med stringens på kort och lång sikt.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Den vi söker

Som person så är du positiv, energisk, resultatorienterad och ansvarstagande. Du är rak och tydlig i din kommunikation och ledarskap. Du är en teambuilder och närvarande person som vill vara med och bygga en stark laganda – precis som att det vore ditt egna bolag.

Du är strukturerad, analytisk och prestigelös och gillar att arbeta operativt med marknadsföring.

Du är en driven person som har ett gediget intresse för den digitala utvecklingen samt har en nyfikenhet att ständigt hålla dig ajour med vad som händer i omvärlden, både inom digital och traditionell media.

För att skicka din ansökan

MEDS.se samarbetar med Academic Search International för den här rekryteringen. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar ett personligt brev samt ditt CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Ammilon på 0701 – 65 31 03 eller Isabel Bångstad på Academic Search på 0735-09 30 29.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om MEDS.se

MEDS.se lanserades i mars 2018. Vi som driver företaget har lång erfarenhet inom apoteksbranschen och e-handel. MEDS har tagit in nära 100 miljoner i kapital från välrenommerade investerare.

Just nu arbetar cirka 24 medarbetare på MEDS kontor i Stockholm. MEDS största utmaning för tillväxt är att fortsatt hitta rätt medarbetare för att vara med och driva tillväxten både på kort och lång sikt.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ Academic Search på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Sökord: marknadsföring, marketing, brand manager, entreprenör, e-handel, marknadschef, marknadsansvarig, digital marketing manager, commercial marketing manager

*M

Isabel Bångstad - isabel.bangstad@academicsearch.se

Apply now