close
Logo

26 Jan 2020

Detaljhandel/Retail | Stockholm | Inköp | Rekrytering

MAX Burgers – Strategisk inköpare

MAX är Sveriges äldsta och mest omtyckta burgarkedja. Vi startade redan 1968. Först fem år senare gjorde vår kollega från USA entré. Ambitionen är den samma som för 51 år sedan – med de bästa råvarorna serverar vi de godaste burgarna. MAX omsätter idag drygt 3,5 mrd med 141 restauranger i fem länder och 5.500 anställda.

Tack vare företagets långsiktiga och lönsamma tillväxt utökas nu centrala inköpsavdelningen med ytterligare en strategisk inköpare. Tjänsten rapporterar till Head of Supply Chain och har sin placering på kontoret i centrala Stockholm.

Max Burgers erbjuder dig en spännande och expansiv tillväxtresa tillsammans med en hållbar värdegrund, högt engagemang och möjligheten att verkligen göra skillnad!

Om tjänsten

Som strategisk inköpare ansvarar du för att utveckla, driva och kvalitetssäkra inköps- och varuförsörjningsstrategier inom tilldelade inköpskategorier som stödjer företagets övergripande strategier och mål. Du arbetar både taktiskt och strategiskt med inköp och varuförsörjning samt agerar expert och rådgivare inom upphandling och varuförsörjning.

Du ansvarar för samtliga marknader och dina inköpskategorier innehåller både direkta och indirekta varu- och tjänsteinköp. Ansvaret inkluderar även kontraktsefterlevnad och leverantörsutveckling mot producenter samt distributionspartner.

Främsta arbetsuppgifter:

• Utveckla, förankra och driva inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att uppnå kort-och långsiktiga varuförsörjnings- och besparingsmål.

• Att utifrån gällande processer utvärdera befintliga leverantörer, samt vid behov identifiera, utvärdera och utveckla nya samarbetspartners.

• Bygga upp och leda relationer med utvalda producenter samt genomföra revisioner tillsammans med kvalitetsansvarig.

• Planera, genomföra och följa upp upphandlingar och förhandlingar samt sluta skriftliga avtal.

• Viktig kravställare mot distributionspartner och leverantörer för säkerställande av leverans enligt prognoser vid kampanjer.

• Analysera affärsprocesser och fastställa besparingsmöjligheter.

• Leda initiativ till processförbättringar inom inköpsarbete och leverantörssamarbete.

• Säkerställa uppfyllnad av inköpspolicyer och inköpsprocedurer samt efterlevnad av lagar och regler.

• Allmänt förekommande inköpsarbete inklusive administration.

Tjänsten innebär resor till leverantörer i Sverige och internationellt motsvarande ca 40 resdagar per år.

Din profil

För att lyckas i denna tjänst ser vi att du har följande erfarenhet och personlighet:

• Relevant akademisk utbildning.

• Minst 5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete inom livsmedelsbranschen.

• Mycket god förhandlingsvana och stark kommersiell förståelse tillsammans med dokumenterad erfarenhet av att utveckla leverantörssamarbeten.

• Starkt processtänk med en god förmåga att se förbättringspotential.

• Erfarenhet av och förståelse för att arbeta i en entreprenöriell och snabbväxande organisation.

• Du är en ansvarsfull ”doer” med ett proaktivt arbetssätt och hög självständighet i ditt arbete.

• Flytande i det svenska och engelska språket.

Om företaget

MAX är ett svenskt familjeägt företag som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. Som familjeföretag har vi målet att finnas kvar i många generationer.

Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.

MAX är den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt nötkött, kyckling och bacon.

Med branschens bredaste utbud av gröna burgare med låg klimatpåverkan så minskade vi de totala utsläppen med 10 procent per intjänad krona år 2016 och med ytterligare 5 procent år 2017. Senast under 2022 ska varannan måltid hos oss vara fri från rött kött. Målet är att minska våra klimatutsläpp med 30 procent på sju år (från 2015 till 2022)

År 2008 blev MAX världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan den 14 juni 2018 är MAX som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att vi binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut. Träden suger ned motsvarande 110 procent av utsläppen.

MAX har sedan 2006 avsatt 267 miljoner kronor före skatt till projekt i utvecklingsländer. Sedan 2009 via stiftelsen Rättvis Fördelning som säkerställer att 7-10 procent av den årliga nettovinsten finns till behövande människor runtom i världen.

Vi vill vara ett hållbart företag i ett hållbart samhälle och ett föredöme i branschen. Förutom vårt omfattande miljöarbete vill vi ta ett socialt ansvar där vi ser individens möjligheter.

Internationell expansion

Världen har fått upp ögonen för Maxkonceptet. Företag och entreprenörer från jordens alla hörn förhör sig om möjligheterna att få starta restauranger tillsammans med MAX. 11 maj 2011 öppnade första restaurangen utanför Sverige på Karl Johans Gate i Oslo, Norge. Idag finns det sju restauranger i Norge och fyra restauranger i Danmark där den första öppnade den 1 mars 2013. Den 1 september 2017 öppnade vi den första restaurangen i Polen och totalt finns nu sex restauranger i Polen.

Din ansökan

Max Burgers AB samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Albrektsson på tobias.albrektsson@academicsearch.se. Vi träffar kandidater löpande så vänta inte med din ansökan.

Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

M* strategisk inköpare inköp strategic purchasing food mat livsmedel FMCG retail food service

Tobias Albrektsson - tobias.albrektsson@academicsearch.se

Apply now