close
Logo

8 Jan 2018

Swedish Match

Marknadschef Sverige

Swedish Match är en internationell koncern som i Skandinavien producerar och säljer marknadsledande varumärken som exempelvis General, ETTAN, Göteborgs Rapé, Onico, och Solstickan. Swedish Match varumärken är resultatet av mötet mellan hundraårig kunskap och råvaror av högsta kvalitet. Scandinavia Division ansvarar för försäljning och marknadsföring av koncernens produkter inom den Skandinaviska marknaden. Antalet anställda i koncernen uppgår till över 4 000 och huvudkontoret ligger i Stockholm. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Är du vår nya Marknadschef, en viktig del av den svenska företagsledningen och ansvarig för ett starkt team med två drivna Trade Marketing Managers inom vår framgångsrika marknadsavdelning?

Swedish Match är marknadsledare inom sitt område och ditt huvudsakliga ansvar blir att äga den strategiska marknadsplanen och portföljstrategin för den svenska marknaden. Du brinner för att analysera, men också för att kreativt omsätta din analys till strategiska och taktiska planer, vilka mynnar ut i initiativ som implementeras på ett vinnande sätt i de olika kanalerna. Tillsammans med ditt team av Trade Marketing Managers säkerställer du att shopper marketing, införsäljnings- och butiksmaterial lägger grund för en lönsam utveckling för såväl våra kunder som för Swedish Match. Genom ditt täta samarbete med säljorganisationen säkerställer du bästa utförande i samtliga kanaler.

Du kommer i ditt arbete att leda och ingå i tvärfunktionella team, där ett samspel mellan sälj, marknad och logistik är en förutsättning för att vinna på marknaden. Du ingår i den svenska marknadsledningsgruppen och kommer att vara marknadsavdelningens representant i den svenska säljledningen.

Din profil
Som person är du analytisk, strategisk, kreativ och engagerad. Du har ett driv utöver det vanliga och kan påvisa starka resultat i dina tidigare roller. Din bakgrund är inom FMCG med minst fem års erfarenhet, varav ca två i en ledarroll. Du är van vid att arbeta i en miljö med högt tempo och har många kontaktytor där din samarbetsförmåga och lyhördhet är avgörande. Du är en utpräglad lagspelare, men också en ledare med ett stort eget driv och initiativförmåga. Du brinner för snus och ser dig som en stark ambassadör för våra varumärken.

Swedish Match erbjuder dig en tjänst på ett internationellt börsnoterat bolag inom FMCG med lång historia vad gäller snus och tändstickor  och med hela tillverkningskedjan i Sverige. Kontoret är beläget på Sveavägen i Stockholm. Swedish Match är präglat av en stark företagskultur med stolthet, tävlingsinstinkt, vinnartradition, glädje, positivitet och högt i tak.

Swedish Match vision är En värld utan cigaretter och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete. För oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Koncernspråket är engelska.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Du rapporterar till Marknadsdirektören.

Låter detta som en utmaning för dig? Ta då gärna kontakt med vår samarbetspartner Academic Search International. För att ansöka, klicka på länken nedan och registrera dig med CV och personligt brev. Kontaktperson på Academic Search är Martina Josefsson 08-555 15 715 samt Brune Tavell 08-555 15 717. Vi intervjuar löpande, men skicka gärna in din ansökan senast den 15 januari.

Key Words: Marknadschef | Marknad | Ledarskap

ansök tjänsten