close
Logo

8 Jan 2018

Keolis

Marknadsanalytiker

Keolis söker en marknadsanalytiker

Vill du vara med och utforma framtidens kollektivtrafik? Vår affärsidé är att erbjuda en så attraktiv, lokalt anpassad och miljövänlig stadstrafik att det kollektiva resandet ökar.

I takt med att Keolis Sverige växer, utvecklar vi vår marknadsavdelning och söker nu en marknadsanalytiker. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att analysera kundbehov och resandemönster samt ta fram förslag på förbättrade linjenät i samarbete med Keolis planeringsavdelning. Tjänsten innebär vidare att du ansvarar för utvecklingen och analys av befintliga metoder och analyser av resandemönster och trafikproduktion. Du kommer att utbildas i Keolis internt utvecklade metod för analys av resandemönster i såväl Sverige som i Frankrike.

Du kommer att ha en viktig roll då dina analyser kommer att ligga till grund för såväl operativa som strategiska beslut och stor vikt kommer att läggas på din förmåga att omvandla komplex statistisk data till konkreta insikter. Rollen innebär även många interna kontakter och att bygga nätverk med relevanta externa partners.

Du ingår i Keolis Marknadsavdelning och rapporterar till marknadschefen. Du kommer att ha ett nära samarbete med analysavdelningen på vårt franska moderbolag, våra lokala marknadsförare samt våra planerare.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör eller liknande med gedigen erfarenhet inom statistik och analys. Du har 2-4 års erfarenhet av att arbeta med marknadsanalyser och vi ser gärna att du har ett intresse för marknadsföring och att du brinner för att förstå kundens behov.

Du har goda datakunskaper och har självklart mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska.

Som person är du analytisk, kommunikativ och har ett stort intresse för metoder och modeller för kundbeteende. Vidare är du en god kommunikatör som är duktig på att skapa nätverk både internt och externt. Du är van att arbeta självständigt, målmedvetet och du kommer gärna med egna idéer. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och gemensamt med övriga organisationen skapa goda resultat.

Om tjänsten

Du kommer att vara placerad i Stockholm och tillträde sker så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Om ansökan

Du ansöker tjänsten genom att gå in på länken nedan och fylla i dina uppgifter samt bifoga personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är 1 november men vårt urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. I det här uppdraget samarbetar Keolis med Academic Search och om du har några frågor så är du välkommen att kontakta Claudia Sovré, 08-555 15 715 som ansvarar för denna rekrytering.

ansök tjänsten