close
Logo

8 Jan 2018

Lantmännen

Manager Insight & Planning

Manager Insight & Planning

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Exempel på våra varumärken är Axa, Kungsörnen, Kronfågel, GoGreen, Hatting, Schulstad och Gooh. Vi ägs av 35 000 svenska lantbrukare, har fler än 10 000 anställda, har närvaro i 22 länder och omsätter 38 miljarder kronor. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Det, kombinerat med att Lantmännen har verksamhet i hela kedjan från jord till bord, gör att vi kan ta ansvar för alla steg i kedjan.

Läs gärna mer på: www.lantmannen.com.

eller www.lantmannen.se.

Som Manager Insight & Planning kommer du att spela en viktig roll i att stödja och utveckla Lantmännens arbete med processer och metoder för insiktsdrivet varumärkesarbete, kommunikation, segmentering och produktutveckling.

Du blir en del av den koncernövergripande marknads- och kommunikationsenheten och du rapporterar till chefen för Brand Management & Market Communication.

Rollen innebär att leda, utveckla och självständigt driva Lantmännens gemensamma process för varumärkesutveckling samt uppföljning av Lantmännenvarumärkets utveckling bland konsumenter och ägare. Befattningen innebär även att utveckla och ta fram koncerngemensamma styrkort inom marknadsområdet samt följa upp och rapportera försäljningsutvecklingen för kategorier inom livsmedelsverksamheten i Skandinavien.

Du kommer även planera, utveckla och driva Lantmännen koncernens arbete kring gemensamma samarbetspartners, modeller, processer och metoder kring varumärkeshantering inom t ex varumärkesplattformar, research och analys, omvärldsbeavkning, segmentering, produktutveckling samt målsättning och uppföljning av varumärkena. I rollen ingår även att identifiera, skapa och leda nätverk inom området och föra en löpande dialog med intressenter internt inom organisationen.

Du kommer även att ansvara för utveckling, drift och dokumentation av enhetens strategiarbete, inklusive koordinering gentemot enheten Strategi & affärsutveckling, samt organisera kompetensinhämtning av omvärldsutveckling och relevanta globala trender.

En viktig del av rollen är rådgivning och support till organisationen i frågor som rör området. Du kommer även att ha budget och resultatansvar.

Vi söker en person med akademisk examen inom företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring, marknadsanalys och varumärken. Du har 7-10 års arbetslivserfarenhet från marknadsundersökningar, varumärkesarbete samt konsument- och kund beteende.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från marknadsavdelning inom större företag och/eller som konsult inom varumärkes, kommunikations,- eller marknadsundersöknings,- området. Vi tror även att du har flerårig erfarenhet av insiktsdrivet varumärkesarbete, strategiutveckling och som köpare av marknads- och omvärlds analyser. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du ambitiös, social och kommunikativ. Du är van att driva projekt självständigt och är en duktig nätverksbyggare. Självklart har du en god analytisk förmåga.

Placeringsort är Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

För rätt person kan vi erbjuda en utmanande position med stora möjligheter till personlig utveckling för att ta sig an framtida ledaruppgifter inom marknads- och kommunikations organisationen eller övriga Lantmännenkoncernen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på länken nedan som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV. Kontaktperson för tjänsten är Claudia Sovré på Academic Search International, 08-555 15 715. Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Vi arbetar därför med ett löpande urval och vill ha din ansökan så snart som möjligt.

ansök tjänsten