dots

St1 – Marketing Manager CRM & Customer Loyalty

Vi söker nu en erfaren och driven kollega till marknadsavdelningen som ska fortsätta St1s viktiga arbete med att stärka relationen till sina kunder. Med bland annat Salesforce till din hjälp, skapar du allt från relevant kommunikation till kundorienterade lösningar som underlättar kunders vardag för att de ska välja St1 om och om igen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Som medarbetare på St1s marknadsavdelning har du ett brett ansvar och spelar en viktig roll när det kommer till att ansvara för och genomföra marknadsaktiviteter som bidrar till att stärka St1s olika varumärken i enlighet med respektive kommunikationskoncept.

Arbetet innebär primärt att du, utifrån kundens bästa, stärker lojaliteten, utvecklingen av nyttiga lösningar (t ex betalningslösningar, appar, system för CRM) och upprätthåller kontinuerlig kommunikation med kunderna.

Huvudsakliga målsättningar för tjänsten är att öka kundnytta, lönsamhet och stärka St1s marknadsposition.

Vidare kommer du att jobba med att följa upp utvecklingen av egna kort (drivmedelskort) avseende antal och volym för att säkerställa utveckling enligt affärsplan. Du agerar kravställare både internt (mot t ex BT, Business Technology-avdelning) och externt (t ex byråer och printpartners) samt är delaktig i utvecklingen av företagets valda CRM system (Salesforce) i samarbete med BT för CRM och Marketing solutions.

Denna roll ansvarar även för att representera marknadsavdelningen i GDPR-relaterade frågor och projekt i och med att rollen bland annat hanterar kunddata.

Fler exempel på ansvarsområden:

  • Äga CRM-arbetet med stöd av Salesforce plattform
  • Sätta CRM-strategier och initiera nya idéer för kampanjer med fokus på försäljning, retention och skapa mervärde för kunden
  • Operativt arbete i form av att sätta upp, genomföra och följa upp kampanjer i våra olika kanaler, t ex e-post och SMS
  • Genomföra A/B-tester, mäta och vidta åtgärder för att optimera och förbättra
  • I rollen ingår även en del spännande projektarbete som syftar till att förbättra kundupplevelsen

Din profil:

För att lyckas i rollen har du bred erfarenhet inom CRM och marknadsrelaterade uppdrag som syftar till att stärka kundlojalitet. Vidare är du en positiv och flexibel person med driv att förbättra för kunden och leverera resultat. Du har en stor kommunikativ- såväl som social förmåga. Du är analytisk samt har ett utvecklat sinne för att, i linje med St1s övergripande mål och strategi, initiera, planera, genomföra och följa upp marknadsaktiviteter för att bidra till varumärkesutveckling, ökad lönsamhet samt kundlojalitet som bidrar till utvecklingen av St1s varumärken. Du är självklart en team-spelare som också klarar av att ta egna initiativ, fatta beslut och arbeta självständigt.

Du har erfarenhet av att jobba med effektiv kundkommunikation med olika målgrupper i sikte där du har fokus på hela kundresan, allt från ”onboarding”-process genom hela kundlivscykeln i syfte att optimera kundupplevelsen, reducera churnrate och framförallt öka lojalitet.

Du har en väl utvecklad känsla för produktion av kundkommunikation där det digitala står i centrum. Du har analytisk förmåga och en passion för att förstå kunder och att dra slutsatser av dessa för att kunna fatta rätt beslut. Eftersom du har kontakt med kollegor i de nordiska länderna, krävs att du har goda kunskaper i engelska. Du har också mycket goda kunskaper i Office-paketet.

Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning, eller motsvarande, inom området och att du arbetat minst 5 år med liknande arbetsuppgifter på en marknadsavdelning.

Vi erbjuder nya utmaningar:

Som en del av St1s effektiva marknadsavdelning på 8 personer kommer du att bli delaktig i St1s spännande och kittlande resa mot deras djärva vision att förflytta sig mot en fossilfri framtid. Om du gillar att jobba i en miljö där du får utmana gamla sanningar och göra saker på annorlunda sätt tror vi att du kommer att trivas hos St1.

Om tjänsten:

Tjänsten är heltid med tillträde snarast möjligt. Placering är på St1s helt nya kontor vid Bromma Blocks. Du kommer att rapportera till Marknadschefen.

Om St1:

St1 gör saker på annorlunda sätt. Det ligger i vårt DNA. Att ifrågasätta gamla sanningar och göra saker på nya sätt är en av våra viktiga DNA-strängar. Det har mynnat ut i vårt kommunikationskoncept – Ett annorlunda sätt att tanka – som bygger St1-stationerna för att bli Sveriges smartaste sätt att tanka.

Förutom St1-kedjan (ett stationsnät på dryga 280 stationer), driver vi också Shellkedjan (ett stationsnät på dryga 120 stationer), från norr till söder. Shell marknadsför vi under kommunikationskonceptet ”Älska livet på väg”, då stationsnätet är en viktig del av resandet för bilister som spenderar tid ute på vägarna och behöver ett naturligt stopp.

På marknadsplatserna, som vi kallar våra attraktiva lägen, har vi också vårt butiksnät som är under utveckling till vårt nya butikskoncept PLOQ – framtidens destination för människor på väg där mat och paus står i fokus, helt enkelt Matfulness på väg.

Utöver butiksnätet driver vi även en biltvättsverksamhet på samma marknadsplatser där miljön återigen står i fokus tack vare våra toppmoderna tvättanläggningar där ca 80% av tvättvattnet återvinns och där utsläpp av olja och tungmetaller minskas med ca 90%. Läs mer på www.st1.se

Din ansökan:

St1 samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Du ansöker via ”Ansök nu” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Brögger på Academic Search via asa.brogger@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

St1 – Marketing Manager CRM & Customer Loyalty

Fler lediga tjänster

Se alla