dots

St1 – Chef Sortiment & Inköp

Är du en passionerad ledare med bakgrund inom sortiment och inköp? St1 driver butikerna intill Shell (Välkommen in! och PLOQ) och söker nu Chef för sortiment och inköp till butiksverksamheten. Vill du vara med och göra livet på väg mer lustfyllt? Ett stopp som inte bara är ett nödstopp, utan en paus värd en omväg med riktigt bra mat, kaffe och service? Sök dig då till oss!

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Idag driver St1 dryga 480 St1- och Shellstationer i Sverige, från Trelleborg i syd till Haparanda i norr. Båda kedjorna erbjuder drivmedelsprodukter som uppfyller kundernas höga förväntningar och som utvecklats med förnybara och hållbara bioprodukter för att uppnå Sveriges högt ställda krav på minskad miljöpåverkan.

St1 AB är idag drygt 150 anställda i Sverige Läs mer om dem på deras hemsida www.st1.se

Butiksverksamheten är strategiskt viktig för St1 i framtiden och utgör ett spännande område för nytänkande och bidrag till företagets strategier och affärsmål. Convenience Retail verksamheten är en miljardaffär och finns på över 100 stationer runt om i Sverige och förväntas växa såväl i antal butiker som i omsättning

St1 är mitt i en spännande resa att lansera deras nya butikskoncept PLOQ. Med PLOQ vill de skapa en matdestination längs väg. Visionen är att göra livet på väg lustfyllt genom riktigt bra mat, kaffe och service.

St1 är ett företag som ställer höga krav och där du som medarbetare erbjuds stor frihet under ansvar. Företaget präglas av en öppen och kommunikativ miljö där man uppmuntras att våga tänka annorlunda.

Om rollen

Du erbjuds en spännande möjlighet att få vara med och utveckla St1s butikskoncept ytterligare för att möta kundernas behov idag och i framtiden. Du behöver vara en god ledare och kunna ansvara både för det operativa och strategiska arbetet.

Du rapporterar till Chef Convenience Retail, är en del av ledningsgruppen och har personalansvar för 4-5 personer. Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Stockholm. Flytt av kontor till Bromma Blocks planeras under våren 2022.

Arbetsuppgifter & ansvarsområden

 • Ansvar för inköp och lönsamhet av Convenience Retails sortiment och tjänster.
 • Med utgångspunkt i bolagets affärsplan samt avdelningens operativa plan leda arbetet med att ta fram mål, budget och strategier för det egna ansvarsområdet.
 • Säkerställa bästa möjliga inköpsvillkor genom att aktivt leda och coacha teamet. Detta innebär att optimera mixen mellan kundnytta, kvalitet och priser.
 • Ansvarig för framtagning, efterlevnad och utvärdering av samarbetsavtal
 • Leda arbetet med att ta fram kategoriplaner samt uppföljning av densamma.
 • Säkerställa att övergripande strategier för Sortiment, Pris, Kampanj och Plats tillämpas och förankras i försäljningsorganisation.
 • Ansvar för analys och optimering av försäljning och lönsamhet genom effektiva marknadskampanjer i samråd med marknadsavdelningen.
 • Strukturera, leda och engagera arbetet i teamet för att nå uppsatta mål samt skapa en lärande miljö som stimulerar till utveckling av medarbetare.
 • Skapa förutsättningar och bidra till att effektiva arbetssätt och arbetsprocesser implementeras i det dagliga arbetet.

Din bakgrund och profil

Du är en kommunikativ ledare som har förmågan att få med dig din omgivning, genom tydlighet och engagemang. Du är också trygg med att driva igenom dina idéer när det finns behov och du har en god samarbetsförmåga och intresse att vårda dina relationer både externt som internt. Du är affärsorienterad med en stark handlingskraft och ser till att saker blir genomförda. Med ditt proaktiva och lösningsorienterade synsätt och din förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv har du ständig fokus på målet. Du har en analytisk förmåga och trivs med att arbeta operativt likväl som strategiskt.

Erfarenhet och utbildning

 • Du har stor erfarenhet (minst 3 år) gärna från DVH eller Servicehandeln i en ledande position med en bred förståelse för branschen.
 • Du har mycket god förhandlingsvana och erfarenhet av inköpsarbete, förmodligen med tyngdpunkt från snabbrörliga konsumentvaror.
 • Du har arbetat kundorienterat med att driva sortiment- och prisstrategier på både taktisk och strategisk nivå.
 • Du har erfarenhet av och har drivit utvecklingssamarbeten med samarbetspartners för att utveckla affären.
 • Du har en akademisk utbildning.
 • Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office.
 • Du är flytande i svenska och engelska, tal som skrift.

Din ansökan

St1 samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på knappen ”Ansök nu” som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Academic Searchs Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Det innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Du är välkommen att kontakta ansvarig Konsult Maja Frick på telefonnummer 0737 46 21 43 eller via maja.frick@academicsearch.se för eventuella frågor om processen, tjänsten eller St1. Vi tillämpar löpande urval så sök gärna tjänsten omgående.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Se-arch, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra våra relationer. www.academicsearch.se.

St1 – Chef Sortiment & Inköp

Fler lediga tjänster

Se alla