dots

St1 – Affärsanalytiker

Har du en förmåga att omvandla finansiell information och siffror till kommersiella underlag? Trivs du i en dynamisk miljö där du får möjligheten att påverka? Vi söker nu en Affärsanalytiker till St1 Sverige!

St1 är ett modernt energibolag med visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Idag driver St1 dryga 480 St1- och Shellstationer i Sverige, från Trelleborg i syd till Haparanda i norr. Båda kedjorna erbjuder drivmedelsprodukter som uppfyller kundernas höga förväntningar och som utvecklats med förnybara och hållbara bioprodukter för att uppnå Sveriges högt ställda krav på minskad miljöpåverkan. Vår butiksverksamhet bedrivs idag i anknytning till varumärket Shell.

Convenience Retail-verksamheten är strategiskt viktig för St1 och utgör ett spännande område för nytänkande och bidrag till företagets övergripande strategier och affärsmål. Convenience Retail-verksamheten är en miljardaffär och drivs via franchisetagare på över 100 stationer runt om i Sverige. Verksamheten förväntas växa såväl i antal butiker som i omsättning. Under 2022 kommer de nya butikskoncptet PLOQ rullas ut i stor skala och därmed kommer uppföljning och analys bli än mer central.

Om rollen som Affärsanalytiker

I rollens som Affärsanalytiker ansvarar du för rutiner och processer kring ekonomistyrning, uppföljning och lönsamhetsfrågor för verksamheten. Du ansvarar för att löpande förse organisationen med relevanta underlag för beslut och uppföljning. Du arbetar löpande med försäljning – & budgetuppföljning på både butiksnivå och sortimentsnivå. Du analyserar utfall och arbetar nära drift- och sortimentsteamet för att stödja och uppmärksamma organisationen på trender och risker.

I din roll är du ansvarig för samarbetet med butikernas redovisningsbyrå och sammanställer underlag för rapportering, för såväl butikernas resultat som CR verksamhetens. Du är en av fem personer i CR-verksamhetens ledningsgrupp. Du ansvarar för att effektivisera våra finansiella flöden och strukturer genom att utveckla IT/BI-strukturen i ett nära samarbete med franchisetagare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i St1s nya lokaler i Bromma Blocks. Du rapporterar till Chef Convenience Retail och du kommer bli en central del av verksamheten.

För att du skall trivas och bli framgångsrik i rollen så har du ett stort affärssinne, du förstår dynamiken i affären och vad som skapar lönsamhet. Du visar en stor nyfikenhet kring vad siffror egentligen säger och kan på ett pedagogiskt sätt dela med dig av dina insikter. Du tar stort eget ansvar och trivs med att arbeta självständigt och resultatinriktat. Du brinner för siffror och analys och värnar om att förstå bakomliggande orsaker till utfall. Du har förmågan att ta ett helikopterperspektiv och är nyfiken, ända ner på detaljnivå, på vad som driver affären och får lönsamheten att växa. Som person är du trygg, prestigelös, driven och en duktig analytiker med utpräglat sinne för affärer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

·Förbättra och utveckla prognoser och rapportering

·Budgetera, prognostisera och följa upp ekonomiska måltal för kedjan samt respektive station

·Benchmarking kring lönsamhet & kostnader för optimering av affären

·Projekt och business case kopplade till verksamheten

·Kontaktperson mot externa redovisningsbyrån för butikerna

·Ekonomiska inspel till sortiment- och prisstrategier

·Framtagande och löpande analys av försäljningsrapporter och styrningsverktyg

·Analys av marknadsaktiviteter, dess effekt och resultat

Din bakgrund och erfarenhet

·Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning

·Minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknade roll/roller

·Analyser för affärsutveckling

·Erfarenhet av detaljistekonomi är meriterande

·God kunskap i Office-paketet, varav kunskaper i Excel ska vara mkt goda

Din ansökan

St1 Sverige samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på knappen ”Ansök nu” som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Academic Searchs Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Det innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Du är välkommen att kontakta ansvarig Konsult Maja Frick på telefonnummer 0737 46 21 43 eller via maja.frick@academicsearch.se för eventuella frågor om processen, tjänsten eller St1. Vi tillämpar löpande urval så sök gärna tjänsten omgående.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se.

St1 – Affärsanalytiker

Fler lediga tjänster

Se alla