dots

Söderberg & Haak – Operativ IT-chef

Liksom de flesta branscher blir även maskinhandeln för lantbruk, industri och entreprenad mer och mer digital. I början av november i år går vår uppdragsgivare Söderberg & Haak live med MS Business Central som nytt affärssystem och framöver ligger det flera utvecklingsprojekt inom ERP-systemet samt projekt inom bl a IT-säkerhet, CRM-system och BI-lösning i planen.

Vi söker därför dig som vill vara med och ta en ledande roll vad gäller att bygga upp en ny IT-infrastruktur och säkerställa en uppdaterad och väl fungerande IT-miljö hos vår uppdragsgivare Söderberg & Haak.

Söderberg & Haak ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Det innebär att du får det bästa av två världar där du får verka i ett lite mindre företag med snabba beslutvägar samtidigt som du har en stor, trygg och långsiktig huvudägare i bakgrunden.

Huvudsakliga ansvars- och arbetsuppgifter

 • Leda IT-avdelningen och se till att vi väljer rätt väg på resan mot en ny IT-infrastruktur
 • Vara kontaktperson och spindeln i nätet gentemot IT-leverantörer
 • Driva IT-projekt av olika slag
 • Administrera och få ihop rätt folk till projekt och vid problem
 • Ta ägandeskap för systemen, t ex ERP-systemet, E-signering, Sharepoint mm.
 • Budgetansvar

Du rapporterar direkt till VD och tillhör företagets ledningsgrupp. Du har personalansvar för en anställd person och du har även arbetsledaransvar för en extern konsult som används vid behov.

Dina erfarenheter, kompetenser och personlighet

 • Gedigen projektledarerfarenhet
 • God erfarenhet av och förståelse för ERP-system
 • Goda kunskaper i databashantering
 • Vana att hantera leverantörer och projektteam
 • God kunskap i Officepaketet, framför allt i Excel
 • Kunskaper i Sharepoint är meriterande
 • Tidigare chefserfarenhet är också meriterande men inget krav

Mycket viktigt är att du har en god verksamhetsförståelse. Du behöver också vara en jordnära person, som är serviceinriktad men som också har lite skinn på näsan och kan säga ifrån. Du är rak och enkel och trivs i ett välkomnande klimat där det är högt i tak.

Företagsbeskrivning

Söderberg & Haak Maskin AB har sitt huvudkontor i Staffanstorp och är en av Sveriges ledande privata aktörer inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Vi marknadsför ledande varumärken som Komatsu, Bomag, Deutz-Fahr, Krone, Amazone och DALBO. Vi är ca 100 anställda och 2021 omsatte vi ca 800 MSEK. Vi ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Koncernen omsatte ca 10,4 miljarder kronor 2021.

Så söker du tjänsten

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Haak med Academic Search International. Vid frågor kan du kontakta antingen Seniorkonsult Mats Nordin, 0707-51 67 40 alternativt mats.nordin@academicsearch.se eller Researcher Emma Herrlin, 0704-32 28 75 alternativt emma.herrlin@academicsearch.se.

Du ansöker genom att klicka på länken ”Ansök nu” som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar CV och brev. Sista ansökningsdatum är den 14 augusti 2022. Vi vill dock gärna ha din ansökan snarast möjligt, då urval och intervjuer kan ske löpande under sommaren.

All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg, tack för din förståelse!

Varmt välkommen med din ansökan!

Söderberg & Haak – Operativ IT-chef

Fler lediga tjänster

Se alla