dots

Purac – Regionchef Syd

Vi söker nu efter en Regionchef med möjlighet att påverka och bli en del av ett framgångsrikt och växande miljöteknikföretag med engagerade och positiva kollegor!

Som Regionchef på Purac har du möjlighet att tillsammans med ditt team utveckla och driva projekt för företagets långsiktiga etablering på marknaden. I ett familjärt och kunskapstungt bolag med lång historik har du möjlighet att påverka och bidra till rening av jordens viktigaste resurs.

Purac grundades 1956 och är ett Clean Tech företag med kompletta lösningar för behandling av avloppsvatten, processvatten, dricksvatten och biologiskt avfall. Genom att använda den senaste tekniken designar, bygger, levererar samt driftsätter Purac anläggningar på uppdrag av industriella och kommunala kunder över hela världen. Purac omsätter cirka 600 MSEK och har med sina cirka 135 anställda verksamhet i Sverige, Norge och Sri Lanka.

Om rollen

Som Regionchef Syd (en av 4 nuvarande regioner i Sverige) har du en betydande roll i att bygga Puracs varumärke och skapa förtroende på marknaden.

Du arbetar självständigt i din region, men med närhet till dina kollegor på andra regionkontor samt på huvudkontoret i Lund. Du rapporterar till Linus Wiberg, chef för Puracs regionverksamhet. Rollen är både strategisk och operativ.

Ledarskapet är en central del i denna roll och du kommer att ansvara för en grupp högpresterande människor bestående av 16 personer. Dessa personer arbetar som Servicetekniker, Ledande montörer, Sälj/Projektledare, Anbudsingenjör, Projektingenjör och Verkstadsansvarig.

I din roll kommer du att få arbeta med kontinuerlig analys av marknaden, försäljningsstrategi och kundbearbetning inom områdena avlopp, vattenrening och biogas. En del av rollen innebär försäljning/kundvård och hantering av nya anbud och projekt som kommer ut på offentlig räkning. En del är kort- och långsiktig affärs- och teknikrelaterad planering och proaktiv utveckling av den befintliga kundbasen för att utveckla nya affärsmöjligheter. Du kommer även att ha resultat- och budgetansvar.

Rollen innebär ett huvudansvar i att driva och genomföra projekten med hjälp av ditt lokala team samt teknisk expertis från huvudkontoret, såsom processingenjörer och konstruktörer. Primärt har du en strategisk och stöttande roll i projekten.

Purac är det lilla företaget med den vassa kompetensen i de högteknologiska projekten. Med en lång historik finns tung teknisk kunskap inom bolaget och det interna samarbetet är gott. Här har du möjlighet att arbeta prestigelöst, ta för dig, kroka arm med duktiga kollegor och vara en drivande part i kursen framåt.

Rollen är placerad i Kristianstad och kräver visst resande inom regionen, till andra regionkontor samt till huvudkontoret i Lund.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är beprövad i en ledande position, med nyfikenhet i att fortsätta att utvecklas. Du har framgångsrikt utvecklat och förvaltat strategier, planering och genomförande av projekt med ett tillhörande resultatansvar.

Vidare har du:

• Teknisk utbildning på högskolenivå eller på annat sätt motsvarande kunskaper

• Bred teknisk kompetens, gärna inom avlopp, vattenrening och biogas alt. kommer du ifrån verkstadsindustrin, bygg eller konsultbolag

• Gedigen entreprenaderfarenhet

• Erfarenhet av arbete med offentliga upphandlingar

• Kunnande i och förståelse för generella kontraktsvillkor som exempelvis AB/ABT/ Orgalime/SSG etc.

• Erfarenhet i MS Project eller liknande tidsplaneringsystem

Vi söker efter en jordnära ledare med ett tekniskt intresse, gärna med anknytning till vatten/avlopp och industriella tillämpningar. Då du kommer att arbeta nära utvecklingen av bolagets affärsstrategi, har du samtidigt ett affärssinne och finansiell förståelse med ett kontinuerligt lönsamhetstänk genom processen. Din drivkraft och ditt engagemang ligger i ett starkt kundfokus och att se till helheten för att generera en lönsam tillväxt och resultat.

Vidare är du:

• En trygg lagspelare där kommunikation är ett viktigt verktyg

• Bra på att etablera professionella relationer både internt och externt

• Tydlig och professionell i din kommunikation, både i tal och skrift

• Självgående och handlingskraftig, lyhörd och prestigelös

• Motiverad av att arbeta i snabbrörliga organisationer samt brinner för utveckling

Ansök idag!

Purac samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Urval sker löpande, varpå vi ser fram emot din ansökan så fort som möjligt. Vid frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Seniorkonsult Marcus Kleine på marcus.kleine@academicsearch.se eller Researcher Johanna Ohm på johanna.ohm@academicsearch.se.

Purac – Regionchef Syd

Fler lediga tjänster

Se alla