dots

Orkla Wound Care – International Brand Manager with Trade and Category focus

Är du en driven marknadsförare som vill jobba med att bygga ledande varumärken på en spännande internationell tillväxtresa? Har du ett kommersiellt tänk och en förmåga att skapa de bästa förutsättningarna för att driva varumärken och kategoriutveckling i butik? Har du god förståelse för shopperns beteende och vanan att optimera planer för bästa butiksaktivering därefter? Då vill vi prata med dig!

Vi hjälper nu Orkla Wound Care att rekrytera en International Brand Manager med fokus på Trade och Kategori för varumärkena Salvequick, Salvelox och Norgesplaster, en spännande roll med varierande arbetsuppgifter och många internationella kontaktytor.

Om rollen

För att fortsätta sin starka tillväxtresa stärker Orkla Wound Care nu upp marknadsteamet med en International Brand Manager med fokus på Trade och Kategori. Fokus för rollen ligger på att bidra till att internationellt driva varumärkena Salvequick, Salvelox och Norgesplaster. Vi söker dig som har erfarenhet från kommersiella roller inom varumärke, trade och kategori och är van att jobba mot dagligvaruhandel samt apotek- eller fackhandel. Du är en strukturerad och engagerad doer som kan driva såväl strategiska som taktiska projekt inom varumärkes- och butiksaktivering, kan skapa toolboxes och samla samt dela best practices över huvudmarknaderna (i nuläget Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Spanien, Italien samt ett antal exportmarknader).

För att lyckas i rollen krävs det att du är en framåt och driven person som är van att arbeta tvärfunktionellt med god förmåga att navigera mellan olika funktioner, samtidigt som du är både lyhörd och vågar utmana. Du har förmågan att effektivt skapa centrala initiativ som kan anpassas och optimeras till de lokala marknaderna med målet att bidra till en effektivare kategori med långsiktig tillväxt för dina varumärken och Orkla Wound Care.

Tjänsten är placerad vid Orkla Wound Cares svenska kontor i Solna/Stockholm, men ditt ansvar är internationellt då du jobbar nära de lokala marknadsteamen. Du rapporterar till och arbetar tätt tillsammans med Senior International Brand Manager B2C.

De huvudsakliga ansvarsområdena

• Driva projekt inom Category Management tillsammans med de lokala marknaderna

• Utveckla In-Store toolboxes och POS guidelines för samtliga marknader

• Tillhandahålla material för utbildning av lokala säljteam och apotekspersonal inom kategori och portfölj

• Säkerställa best-in-class in-store execution med optimerade lokala kampanjer

• Säkerställa att allt lokalt butiks- och utbildningsmaterial är i linje med centrala guidelines

• Säkerställa uppföljning av bl.a. marknadsandelar, trade-up, distribution och pris mm

• Följa upp och analysera lanseringar och aktiveringar på de lokala marknaderna

• Ansvara för budget och uppföljning med distributörer

• Supportera och administrera framtagandet av artwork

Din profil

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö med högt tempo. Som person är du strukturerad, strategisk, kreativ och engagerad. Du trivs med många kontaktytor där din samarbetsförmåga och lyhördhet är avgörande för din framgång. Du är en utpräglad lagspelare, men har också ett driv utöver det vanliga och modet att våga utmana rådande tillvägagångssätt för att vinna ny mark.

Viktiga färdigheter:

– Gedigen erfarenhet av och passion för brand management

– Gedigen erfarenhet av category management och brand activation

– Starka projektledaregenskaper med tydlighet, struktur och kommunikativa styrkor

– Kreativ, driven, självgående och ett analytiskt sinne

– Strategiskt och affärsorienterat förhållningssätt

– Förmågan att fatta beslut, motivera och engagera andra samt god förhandlingsvana

Vi ser vidare att du har:

• Stor kommersiell förståelse med 3-5 års erfarenhet från marknadsföring, varumärke, kategori och/eller trade.

• Erfarenhet att arbeta med apotek, fackhandel och/eller dagligvaruhandel

• God vana att arbeta med dataanalys och erfarenhet från olika analys- och affärssystem

• Universitetsexamen inom marknadsföring eller motsvarade

• Talar och skriver flytande engelska och svenska

Orkla Wound Care erbjuder dig

Orkla är ett unikt konsumentvaruföretag med en stark ställning i Norden men som även har en kontinuerlig tillväxt i Europa, Indien och fler regioner/länder. Förmågan att arbeta med lokala starka varumärken kombinerat med att man är ett växande internationellt företag ger medarbetarna möjlighet att verkligen göra skillnad och se resultatet av det de gör. På Orkla tänker vi globalt men vi tror också på att ta fram lokala lösningar som passar våra kunder och samtidigt ge våra medarbetare mandat att kunna göra skillnad.

Din ansökan

Orkla Wound Care samarbetar i denna process med Academic Search International. Du ansöker via ”Ansök nu” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Seniorkonsult Martina Josefsson, martina.josefsson@academicsearch.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då vårt urval sker löpande.

The Business Area Orkla Care operates within the health care, personal care, home care, painting tools, professional cleaning, textiles, and wound care categories. Some of the more well-known brands include Möllers, Maxime, Define, Nutrilett, Sun, Jordan, Pierre Robert, LdB, L300, and Salvequick. The Business Area is organized in six Business Units: Orkla Health, Orkla Home & Personal Care, Orkla Wound Care, Pierre Robert, Lilleborg Professional, and Orkla House Care. The largest markets for Orkla Care, with more than 100 MNOK in sales, are Norway, Sweden, Finland, Denmark, Poland, Spain, and the UK.

Business Unit Orkla Wound Care (OWC), a part of Orkla Care, develops and distributes consumer products in Wound Care and First Aid products for workplaces and industrial customers. The main brands include Salvequick, Salvelox, and Dr San within B2C, and Cederroth First Aid within B2B. Orkla Wound Care has a long history and experience with consumer driven innovation and has developed a strong portfolio of brands with market leading positions in key geographies such as Sweden, Norway, Denmark, Finland, Spain, and Hungary, and strong market positions in Poland, Germany (B2B only) and Italy. www.orkla.com/about-us/orkla-care/orkla-wound-care/

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Rekrytering, Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Orkla Wound Care – International Brand Manager with Trade and Category focus

Fler lediga tjänster

Se alla