dots

Modity Energy Trading – Fysisk Handlare

Vill du bli en del av Moditys sammansvetsade handlarteam och vara med och påverka utvecklingen framåt? Vi söker nu en fysisk handlare gärna med erfarenhet, som vill vara med och utveckla vår spot- och intradaghandel mot framtidens hållbara energimarknad inom bland annat algoritmhandel, frekvensreglering och andra systemtjänster.

Modity bedriver handel med alla typer av energirelaterade produkter inom el, gas och miljöinstrument. Vår handelshorisont sträcker sig från närmsta kvart till många år ut på kurvan. Vi är bland de första i Sverige med att erbjuda algoritmhandel till våra kunder och vi vill vara ledande i energimarknadens snabba utveckling genom innovativa systemtjänster. Vår kundgrupp är diversifierad med energibolag, vind- och solproducenter och större företag, och vi levererar en effektiv riskhantering som förenklar deras vardag.

På Modity är beslutsvägarna korta och alla har möjlighet att göra skillnad. Vi vill förändra energibranschen mot ökad hållbarhet och samtidigt ha kul på vägen.

Om tjänsten

Som fysisk handlare hos Modity är ditt uppdrag att tillsammans med kollegorna:

  • Hantera risker i spot- och intradaghandel.
  • Optimera energiinköp och -försäljningar utifrån produktions- och förbrukningsprognoser.
  • Ta fram strategier som ökar värdet av Moditys tillgångar.
  • Utveckla verktyg, modeller, metoder och system kopplade till energihandeln och våra portföljer.
  • Driva digitalisering och automatisering av handeln.

Därutöver bidrar du med din kunskap från handelsprocessen i hela energiaffären, allt för att vi ska få ökad lönsamhet och kundnöjdhet.

Arbetet innebär många kontaktytor, både externt och internt. Du har ett nära samarbete med övriga i teamet samt andra delar av Modity och kunder.

Den fysiska handeln sker alla dagar på året. Helgtjänstgöringen kompenseras enligt avtal och ni delar på den inom teamet enligt schema. Tjänsten är heltid med placering i Lund. Du rapporterar till chefen för Fysisk Handel.

Dina kompetenser och erfarenheter

Vi söker i första hand en person med tidigare erfarenhet av energihandel, gärna någon som har jobbat med intradagmarknader. Har du dessutom agerat på reglermarknader, jobbat med frekvensreglering och/eller mot Svenska kraftnät med att lägga bud på stödtjänstmarknaden så är det extra meriterande.

Du bör ha högskoleutbildning som exempelvis civilingenjör, naturvetare, meteorolog, ekonom eller annan likvärdig utbildning. Alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenheter genom att arbeta med energihandel sedan tidigare.

För att lyckas är det viktigt att du gillar programmering, och vi ser gärna att du kan Python. Därutöver behövs analytisk förmåga, skicklighet att hantera data och marknadsinformation och förmåga att ta ansvar för beslut på egen hand.

Vi söker dig med hög ambitionsnivå kombinerat med en prestigelös inställning och god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och kreativ och ser möjligheter både inom företaget och i affärsrelationer, samt lägger stor vikt vid att hålla dig uppdaterad om marknaden, trender och viktig fundamenta.

I gengäld får du en arbetsplats som månar om dig och din utveckling. Vi är övertygade om att mångfald i alla aspekter gör oss alla bättre tillsammans. Hos Modity lyssnar man på varandra och alla har möjligheten att göra skillnad!

Ansökan

Modity samarbetar i den här rekryteringen med Academic Search International. Du ansöker genom att klicka på knappen ”Apply now” som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Academic Searchs Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Det innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Du är välkommen att kontakta ansvarig Juniorkonsult Maja Frick på telefonnummer 0737 46 21 43 eller via maja.frick@academicsearch.se för eventuella frågor om processen, tjänsten eller Modity. Vi tillämpar löpande urval så sök gärna tjänsten omgående.

Om Modity Energy Trading

Modity är ett energihandelsbolag som levererar en enkel energiaffär till våra kunder – energibolag, sol- och vindproducenter, och industriföretag. Vi ägs till lika delar av Kraftringen Energi AB och Öresundskraft AB och har ca 40 medarbetare som utgör Sveriges ledande energihandelsteam. Läs gärna mer om Modity Energy Trading på www.modity.se

Modity Energy Trading – Fysisk Handlare

Fler lediga tjänster

Se alla